Published On: Sri, ožu. 6th, 2019

MILORAD PUPOVAC – DOSTA JE BILO!

PREDSJEDNICI REPUBLIKE HRVATSKE

 

Gđa. Kolinda Grabar Kitarović

 

PREDSJEDNIKU VLADE REPUBLIKE HRVATSKE

 

Gosp. Andrej Plenković

 

PREDSJEDNIKU HRVATSKOG SABORA

 

Gosp. Gordan Jandroković

 

 

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

 

Gops. Tomo Medved

 

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA

 

Gosp. Davor Božinović

 

 

PREDMET: MILORAD PUPOVAC – DOSTA JE BILO!

  • POSTUPANJE, traži se..-

 

 

 

Poštovani,

 

 

 

Izjavom i objavom u članaka na portalu Dnevno.hr (https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/pupovac-branitelje-nazvao-ustasama-nevjerojatno-sto-je-sdss-ovac-upravo-izjavio-1286052/?fbclid=IwAR2U6lb1SRUYQLm4bl4fBYxAJBM12pKLyfYvOc36GakOO-lLWEAWtz7tzbk), te prenešenom viješću na glasilu branitelja „Portal dnevnih novosti“ (https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/pupovac-branitelje-nazvao-ustasama-nevjerojatno-sto-je-sdss-ovac-upravo-izjavio), gdje Milorad Pupovac, bez ikakvog susprezanja i razmišljanja Hrvatske branitelje u Domovinskom ratu proziva Ustašama.

Draga gospodo DOSTA NAM JE! U posljednje vrijeme Milorad Pupovac ne bira riječi, ne bira sredstva, ne bira ništa, da bi povrijedio i omalovažavao, nas Hrvatske branitelje, Državu Hrvatsku, postali smo taoci osobe koja mrzi sve što je hrvatsko, a sve poistovjećuje s ustaštvom. Ne moramo previše nabrajati njegove, a po vama dozvoljene istupe bez bilo kakvih sankcija, jer ih je previše i prevršila su svaku mjeru. Ako netko podiže tenzije, netrpeljivost, mržnju, poziv na nasilje, onda je u prvom redu Milorad Pupovac. Činjenjem ili ne činjenjem istom se dozvoljava sve i svašta, ali Hrvatske branitelje nazivati Ustašama, prevršilo je svaku mjeru.

Kako se ovog trena osjećaju branitelji, svi oni koji su pridonijeli stvaranju neovisne, nezavisne i suverene države Hrvatske. Koliko će biti progutanih normabela ili drugih medikamenata da se smire emocije. Sramotno, ako se na ovo neće reagirati od Vaše strane, jer on koristi Vašu šutnju.

 

Ako već govori o Ustašama u Domovinskom ratu, a zaboravlja ulogu četništva, zaboravlja da kao hrvatski građanin na državnom proračunu ima obavezu progovoriti o počinjenim kaznenim djelima, a posebice o nestanku dr. Ivana Šretera.

Teško se suzdržati i ne napisati sve što bi mu trebalo sašiti, ali opet biti će ugrožen, verbalno napadnut, a pod okriljem zaštite saborskog zastupnika ona može koristiti govor mržnje, vrijeđanje, omalovažavanje, ne pridržavanje državnog protokola, pa do nedavne proslave u Zagrebu. Krimen mu je velik, ali to i Vi znate.

Kako je ovo sustavno i kontinuirano da se napada na Hrvatske branitelje, temelje države zagarantirane Ustavom RH-a, a time i Domovinskog rata, kojeg nisu vodile ustaše, ako smo već imali četnike, vodili smo obrambeni i oslobodilački rat, protiv agresorske vojske na našem području.

Gospođo predsjednica i gospodo predsjednici Vlade i Sabora, te ministri, molimo da poduzmete sve propisane zakonske mjere prema Miloradu Pupovcu, njegovoj stranci SDSS, jer stvarno je DOSTA! Pa krenimo od ministra Božinovića, provjerite ima li elementa kaznenog djela opisanog u čl. 325 KZ-a RH „javnog poticanja na nasilje i mržnju“, a o ostalim mjerama da i ne pišemo. Građani Hrvatske, a među njima i hrvatski branitelji dali su Vama na upravljanje državu Hrvatsku, a sada mi tražimo da nas zaštite od zlotvora, jer on očito neće i ne zna stati, a kao saborski zastupnik ne prihvaća Ustav RH-a, osim u djelu kada to njemu odgovara. Na Vama je što ćete dalje učiniti.

 

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

 

 

 

PREDSJEDNIK UHB RH:

Dražen Šemovčan

Displaying 4 komentara
Have Your Say
  1. Pročitao sam tekst i moram priznati da sam ovo očekivao puno ranije,ALI KADA SE JE KONAČNO DOGODILO DA VIDIMO SADA KOJI OD NAŠIH BAJNIH VOĐA IMA PONOSA U OBRANI VETERANE KOJI SU NJIMA PREDALI SLOBODNU ZEMLJU A ONI JU POLAKO PRODAJU ILI JU DAJU PUPOVCU DA UZIMA SEBI ZA PRAVO ŠTO MU PADNE NA PAMET I UVEO BI KOKARDU KAO SLUŽBENO OBILJEŽJE A DOK SU MU I HOS-ovci STVARALI DANAŠNJE POVLASTICE BI POD SVAKU CIJENU SKINUO “ZA DOM SPREMNI” E PUPI TO NIKADA U DOMOVINI HRVATA NIKADA NEĆE UMRIJETI A NI TVOJA KOKARDA OŽIVJETI.

  2. Bozica Alandzak Bozica Alandzak napisao:

    Hrvatski branitelji predugo ste čekali da reagirate od ovog pisanja nema ništa ? Ovdje može samo pomoći nova oluja u saboru i vladi ? Želim vam svu sreću ovog svijeta u tome ?

  3. Pa prije bi anemični povješao branitelje nego se odrekao koalicijskog smrada

  4. Tihomir Miota Tihomir Miota napisao:

    DA SADA VIDIMO SABOR,MINISTRE I PRAVNU DRŽAVU!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Pupovac branitelje nazvao ustašama? Nevjerojatno što je SDSS-ovac upravo izjavio

“Ne postoji razlika. Možda postoji razlika među ljudima koji su to uzvikivali. I sigurno postoji. Možda neki znaju što to znači,...

Close