Published On: Pon, tra. 23rd, 2018

Ministar Medved sastao se s hrvatskim braniteljima romske narodnosti

“Ministarstvo vam je uvijek otvoreno i dostupno za pomoć u rješavanju problema i savjete iz svoje domene rada, a sve s ciljem poboljšanja životnih uvjeta svakog pojedinog hrvatskog branitelja”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održao je u četvrtak, 19. travnja 2018. godine, sastanak sa saborskim zastupnikom Veljkom Kajtazijem, predsjednicom Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“ Suzanom Krčmar te hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata romske narodnosti iz različitih područja Republike Hrvatske.

Ministar je prisutne upoznao s novo donesenim Zakonom o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te aktivnostima Ministarstva hrvatskih branitelja u protekle dvije godine, istaknuvši kako je poseban trud uložen u organizacijsku dostupnost hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima u svim područjima  Republike Hrvatske. Izrazio je posebnu zahvalnost Romima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, posebice onima koji su u slobodu Republike Hrvatske utkali svoje živote. „Republiku Hrvatsku branili su ljudi svih nacionalnosti i vjeroispovijesti koji su je osjećali svojom Domovinom“, prisjetio se. „Dijelili smo jedinstveno svoju sudbinu, a Ministarstvo hrvatskih branitelja i danas tome teži.“

Hrvatski branitelji romske narodnosti koji su pristigli iz nekoliko hrvatskih županija razgovarali su s ministrom o izazovima s kojima se susreću pri ostvarivanju svojih prava.

U ime zajednice Roma i Udruge „Kali Sara“, saborski zastupnik Veljko Kajtazi zahvalio je ministru na konstruktivnom sastanku i iznesenim prijedlozima, kazavši kako će uložiti dodatan napor kako bi hrvatski branitelji romske narodnosti bili bolje informirani o pravima koja proizlaze iz novog Zakona.

„Prenesite hrvatskim braniteljima u svojim zajednicama informacije o svim aktivnostima na kojima Ministarstvo hrvatskih branitelja predano radi, a koje im mogu biti od pomoći. Ministarstvo vam je uvijek otvoreno i dostupno za pomoć u rješavanju problema i savjete iz svoje domene rada, a sve s ciljem poboljšanja životnih uvjeta svakog pojedinog hrvatskog branitelja“, poručio je ministar na kraju sastanka.

FOTO GALERIJA

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Pavković: Hrvatska se napokon probudila od četničkih provokacija i rekla – dosta!

Dugo je trebalo, ali napokon se i to dogodilo – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH osudilo je izjavu ministra...

Close