Published On: Pon, svi. 14th, 2018

Ministarstvo branitelja i tvrtka Pevec potpisali sporazum o plasmanu proizvoda braniteljskih zadruga

Ministarstvo hrvatskih branitelja i trgovački lanac Pevec potpisali su u ponedjeljak sporazum o plasmanu i promidžbi proizvoda zadruga hrvatskih branitelja u prodajnim centrima Pevec za razdoblje od 2018. do 2020. godine, a radi se o proizvodima zadruga koji se bave obradom drva, izradom namještaja, dekoratvnih i pletenih predmeta.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je, nakon što je potpisao Sporazum s predsjednikom Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe d.d. Juricom Lovrinčevićem, rekao kako je ponosan na sva dostignuća Ministarstva u smislu potpore braniteljskim zadrugama.

Naglasio je kako te zadruge imaju visoku razinu održivosti, bez obzira na godine recesije, i da se zahvaljuje na upornosti zadrugarima. Uz potpore radu zadrugama obveza je Ministarstva i omogućiti im plasman njihovih proizvoda, dodao je.

Podsjetio je da je njegovo ministarstvo već potpisalo jedan takav sporazum,o suradnji, s Podravkom d.d., koja je preuzela otkup poljoprovrednih proizvoda, oko 400 tona, od braniteljskih zadruga. To su velike količine poljoprivdrednih proizvoda koje će se isporučiti Podravci, a mnoge se zadruge bave neprehrabenim proizvodima.

S Upravom Peveca smo potpisali sporazum o plasmanu tih proizvoda u tom trgovačkom lancu, rekao je Medved.

Predsjednik Uprave Pevec maloprodaje neprehrambene robe Jurica Lovrinčević poručio je kako se ovim sporazumom podupire ekonomska integracija hrvatskih branitelja. Naglasio je da mu je iznimna čast da će se na policama tog trgovačkog lanca naći brojni proizvodi zadruga hrvatskih braniteja.

Rekao je da će se otkupljivati i potom prodavati proizvodi zadruga koji se bave obradom drva, rade namještaj, dekoratvne predmete,  pleteni vrtni program, elemente za kućanstvo i slično.

Ministar Medved je dodao da u Ministarstvu nastavljaju raditi u cilju potpore zadrugama hrvatskih braniteljata i da se vode pregovori i s nekim poduzećima uoči turističke sezone.

(Hina)

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    A VRIME JE DA SJAŠU I MEDVED I PLENKOVIĆ!!!!!!!!!

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Goldstein je potvrdio postojanje poratnog Jasenovca i negirao mit o masovnom ubijanju djece s Kozare

Sad već pokojni partizanski prvoborac (politički komesar), povjesničar i publicist Slavko Goldstein, u emisiji OTV-a 2 u 9, emitiranoj 26.01.2004....

Close