Published On: Uto, kol. 28th, 2018

Misa zadušnica za Zvonka Bušića u zagrebačkoj crkvi Sv. Mati Sloboda

Čuveni politički emigrant Zvonko Bušić oduzeo si je život 1. rujna 2013. u Rovanjskoj pored Zadra. Povodom pete obljetnice smrti u subotu, 1. rujna 2018. godine održat će se misa zadušnica za Bušića u crkvi Sv. Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu, s početkom u 19 sati.

Bušić je, podsjetimo, bio hrvatski politički emigrant koji je zbog otmice američkog zrakoplova i postavljanja eksploziva, od kojega je neplanirano poginuo američki policajac, u zatvorima u SAD-u proveo 32 teške godine. Pomilovan je prije točno sedam godina, 7. srpnja 2008. nakon čega se vratio u Hrvatsku.

Zvonko Bušić ostavio je dva oproštajna pisma, supruzi i obitelji te prijateljima i Hrvatima. U njima je molio za oprost zbog onoga što je učinio jer više “nije mogao živjeti u Platonovoj pećini”.

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    POČIVAO U MIRU BOŽJEM HRVATSKI VITEŽE!

  2. zoran dominikovic napisao:

    Zao mi je to ste pored svega sto ste prosli u zatvoru donijeli odluku da oduzmete sebi zivot kada ste vidjeli kako je u nasoj Domovini Hrvatskoj i tko je u njoj na vlasti stoga vam laka zemlja Hrvatska i poivao u miru Hrvatski viteze.

Leave a comment

Read previous post:
(VIDEO) RADNICI PROTIV PERNARA: Pogledajte kako je čelnik Živog zida otjeran s prosvjeda za 3. maj i Uljanik

PROTIV POPULIZMA U ponedjeljak su se na Markovom trgu u Zagrebu zastupnici Živog zida pridružili prosvjedu radnika brodogradilišta Uljanik i...

Close