Mladen Pavković: Predsjednice, kad ćete pomilovati i nekog hrvatskog branitelja?

Predsjednica RH Kolinda Grabar – Kitarović objavila je da je pomilovala Huanita Luksetica, osuđenog na dvije godine zatvora zbog uzgajanja marihuane koju je koristio za liječenje posljedica multiple skleroze. To je prvi puta u njezinu mandatu da je na „sva zvona“ objavila, odnosno odobrila nešto takvoga. Nu, mnogi se pitaju: kad će pomilovati barem jednog bolesnog hrvatskog branitelja, poput Tomislava Merćepa ili Veljka Marića?

Za Merćepa, junaka obrane Grada Vukovara, sud nije imao milosti. Na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen je na pet i pol godina, jer u svetom hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, kao zapovjednik postrojbe poznate kao „merčepovci“, nije spriječio zločine nad srpskim civilima. Međutim, prošle godine Vrhovni sud RH tu mu je kaznu povisio na sedam godina!

I on je teško bolestan.

Hrvatski branitelja Veljko Marić slučaj je za sebe. Njega su u Beogradu bez dokaza (!) osudili na 12 godina robije. Jedan dio odslužio je u Srbiji, dok sada „guli“ kaznu u jednom od hrvatskih zatvora. Toliku kaznu nije dobio ni Vojislav Šešelj ni krvnik s Ovčare Veselin Šljivančanin!

Marić je „odsjedio“ u zatvoru više od sedam godina, ali ga, unatoč molbe, ne puštaju na privremenu slobodu!

Osim toga, Marić i Merćep, kao i neki drugi osuđeni hrvatski branitelji, poput onih iz „slučaja Lora“, moraju vratiti Republici Hrvatskoj milijune kuna, jer je RH umjesto njih platila odštetu njihovim navodnim žrtvama!

Na tisuće srpskih i inih agresorskih zločinačkih zapovjednika, vojnika i „dragovoljaca“ ne će i ne trebaju hrvatskim žrtvama platiti ništa, jer su „nedostupni“ hrvatskom pravosuđu!?

A sad se dogodila još jedna „blamaža“.

Sve po hrvatskim zakonima!

Vrhovni sud je potvrdio oslobađajuću presudu za ratni zločin u Borovu Selu 1991. Radenku Alavanji, komandantu štaba obrane Borova Sela, srpskom zločincu, koji je kriv po zapovjednoj odgovornosti za mučenja i smrt zarobljenih hrvatskih policajaca, ali i civila, njih najmanje 43, a prema nekima i jednom više od toga. Umjesto „radenka“ optužili su JNA, a onda su dometnuli da JNA ne postoji i da zbog toga ne mogu i ne će iz ove zločinačke vojske nikoga osuđivati!

Alavanji su naravno sudili u odsutnosti, a time ga učinili „narodnim herojem“ u Srbiji!

I kad čovjek to gleda i prati ne može se oteti dojmu da je sve to i štošta drugo, vezanu uz sveti Domovinski rat, nama naša borba dala!

Merćep i njemu slični u zatvoru, a Alavanja i njemu slični na slobodi!

A jedni i drugi bili su u ratu, – svatko na svojoj strani.

Mladen Pavković

Displaying 19 komentara
Have Your Say
 1. Na Branitelje je Gluva I Alergicna. Neka Mercep Heroj, Domoljub i Branitelj Tesko Bolestan trune u Zatvoru. Sazaljenje ima na Drogu a za Branitelje Nema. ZA DOM I DOMOVINU UVJEK SPREMNI.

 2. Juraj Kosec Juraj Kosec napisao:

  KAD JOJ VUČIĆ DOZVOLI

 3. Vera Kovacevic Vera Kovacevic napisao:

  NIKAD PA NI ONDA

 4. Milan Horvat Milan Horvat napisao:

  GLUPO PITANJE OD OD PAMETNA ČOVIJEKA .
  TO MORA NETKO VALJDA PREDLOŽITI !!

 5. Ante Vukušić Ante Vukušić napisao:

  Marginalce po njenu !!

 6. Miroslav Dugač Miroslav Dugač napisao:

  Možda senija more pomilovati i frenda mamića

 7. STRAVIČNO je sramotno da predstavlja sebe kao osobu koja vodi brigu o braniteljima,a mora je podsjećati da ima ” more” hr.veterana po zatvorima koji su na doslovno politički montiranim procesima tamo završili. Srami se i stidi KGK.

 8. Marinko Drljo Marinko Drljo napisao:

  Lopove i Drogerase moze branitelje nemoze jersuse borili za domovinu cijaje ona presjednica zate nazalost nema pomilovanja ni odlikovanja

 9. Glavno da je njezin tata dao 4 puške za obranu Domovine a znamo tko je prije za vrijeme komunizma mogao imati oružje pametnom dosta a matere dale po četri i više svojih sinova i najmilijih.

 10. Kad nije dosad neče ni ubuduće a presjednik Tuđman je abolirao 20 ooo tisića četnika i to antife podržavaju a da slučajno pomiluje bolesnog Merčepa svi bi se digli na zadnje noge u cijeloj regiji!ZDS!

 11. Marko Kovac Marko Kovac napisao:

  izdala je sve one koji su stvorili Noviju Hrvatsku, ponizila osramotila, a sada kupuje novake, pomiluje drogose i preprodavce koji od dobrog zivota neznaju kuda sa sobom , sram je bilo, a pravi domoljube i Hrvate spakuje iza resetaka, jadna li sti

 12. Marijana Jerbic Marijana Jerbic napisao:

  da je prava predsjednica svih Hrvata niti jedan Hrvatski branitelj nebi bio zatvoren!

 13. Budimir Savarin Budimir Savarin napisao:

  Milost ne tražim,niti ću je dati.

 14. Ruza Kekez Ruza Kekez napisao:

  Mozda za drugi mandat a mozda nikad zalosno

 15. Zoran Adzic Zoran Adzic napisao:

  Kad sjaši sa pantovčaka

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
BANDIĆ U BEOGRADU: Hvalio sam sebe pa poručio Srbima i Hrvatima

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić poručio je u petak u Beogradu da se Srbi i Hrvati, bez obzira što nikad neće...

Close