Mladen Pavković: Što bi se dogodilo da smo, 1991., poput Rajka Grlića, pobjegli iz Hrvatske?

Početkom devedesetih godina, kad je krenula srbijanska i ina agresija, relativno mnogi su ostali na branku Domovine i bili spremni dati život za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu. Međutim, neki su iskoristili to razdoblje i naprosto pobjegli u – inozemstvo. Jedan od takvih bio je i filmski redatelj i scenarist Rajko Grlić, inače danas, iznimno cijenjeni, poglavito među takvima kakav je i sam.

U razgovoru za srpske Novosti (petak, 21.12. 2018.), a na pitanje, je li mu možda danas žao, što je u to vrijeme otišao iz Hrvatske, uz ostalo je odgovorio::

„Nije mi žao, dapače, moja supruga tvrdi da moramo biti zahvalni Tuđmanu. Da nije bilo njega, možda nikada ne bismo otišli, smucali se po svijetu, svašta vidjeli i doživjeli. S te strane mi smo ratni profiteri….“.

Ne, niste gospodine Grlić ratni profiter. To je nešto posve drugo. Vi ste ratni dezerter ili izdajica hrvatskog naroda! Naime, oni koji su ostali, branili i stvorili državu pod zapovjedništvom dr. Franje Tuđmana mogu se također nazvati „profiterima“, jer su i za vas i takve krvlju stvorili državu, u koju ste se nema tome dugo vratili, kao da ste „Napoleon“, a ne najobičniji „umjetnički ološ“, koji nam nakon svega još i dijeli lekcije.

Sramite se, ako srama imate!

A kad su ga pitali o „slučaju Hrvatskog audiovizualnog centra“, odnosno o braniteljskim udrugama koje su protestirale protiv njegova rada, rekao je da su Hribara, a time i HAVC, srušili „oni koji su bili ustaše“, ali nisu imali „petlje to i javno priznati!“

Ovaj jadni redatelj za svoj posljednji film, za kojeg su neki rekli i da je „komunističko smeće“ istaknuo je:

„Da, dobro su rekli da je to antihrvatski nastrojen film. I dobro da je tako. Bilo bi strašno da nije!“

Grlić se čudom čudi da u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata nitko nije primijetio da su on i Lordan Zafranović nestali iz kinematografije te da dok je on „lutao svijetom“, dok se u Hrvatskoj ginulo, njegovih filmova (zamislite!) nije bilo ni na televiziji ni u kinima!

To je stvarno veliki propust. Naime, kako se uopće moglo dogoditi da se u vrijeme kad se stvarala hrvatska država nisu prikazivali filmska ostvarenja onih koji su poput njega pobjegli, odnosno dezertirali?

Stoga, pitanje svih pitanja glasi: Što bi se dogodilo s Hrvatima i Hrvatskom da su svi 1991., zbog Franje Tuđmana (ali i samim time i hrvatskih branitelja!), poput Rajka Grlića, pobjegli iz svoje, jedine hrvatske Domovine?

Mladen Pavković,

(predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Displaying 2 komentara
Have Your Say

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
FOTO Koprivnički dragovoljci pomogli suborcu Marijanu koji živi u teškim uvjetima

Iz svog socijalnog programa UDHOS-a Koprivnica izdvojila je sredstva i kupila svojem suborcu najpotrebnije namirnice za Božić. Životni uvjeti 55-godišnjeg...

Close