MORH: ‘Ne postoji nikakav non-paper dokument u kojem se Hrvatsku upozorava da se ne odobrava prodaja’

U hrvatskim medijima je objavljeno da je najmanje godinu dana državni i vojni vrh bio upoznat sa stajalištem SAD-a

Ministarstvo obrane (MORH) u ponedjeljak je, reagirajući na medijske napise, priopćilo da ne postoji nikakav ‘non-paper’ dokument u kojem se Hrvatsku upozorava da joj se ne odobrava prodaja izraelskih aviona.

Najmanje godinu dana upoznat

“Ministarstvo obrane arhivira zaprimljene akte, tako i akte i korespondenciju sa zemljama ponuđačima u postupku nabave višenamjenskog borbenog aviona”, ističe MORH u kratkom priopćenju.

utarnji list u nedjelju je objavio da je državni i vojni vrh najmanje “godinu dana bio upoznat sa stajalištima i uvjetima SAD-a o prodaji izraelskih borbenih aviona F-16 Barak”.

Non-paper dokument

“Još u siječnju 2018. američka strana je hrvatskom državnom vrhu uputila tzv. non-paper dokument u kojem je vrlo jasno naznačila koje sve prepreke stoje za kupnju izraelskih aviona. Informaciju da je hrvatska strana, odnosno Ured predsjednice, upoznata s problemima objavio je u petak Velimir Bujanec u svojoj emisiji ‘Bujica’. Američki dokument stigao je na Pantovčak u siječnju prošle godine, potvrdio je Jutarnjem listu izvor blizak predsjednici”, objavio je taj dnevnik u nedjelju.

Ured predsjednice

Ured predsjednice oglasio se povodom medijskih natpisa i tvrde da predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nikada nije zaprimila nikakav dokument tog tipa.

“Predsjednica Republike Hrvatske nikada nije zaprimila nikakav dokument, kako ga u vašem upitu nazivate non-paper, iz kojeg proizlazi da postoje problemi u proceduri nabavke borbenih zrakoplova. Za sve tehničke pojedinosti postupka nabave zrakoplova molimo vas da se obratite nositelju postupka, Ministarstvu obrane RH”, objavili su, piše N1. 

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Anto Batkovic Anto Batkovic napisao:

    A kome vise vjrovat kad svi lazu

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Lovili sumnjivog vozača, on namjerno udario policijski auto, a evo kako je sve završilo…

Prava filmska potjera odigravala se jučer na cesti između Selnika i Ludbrega gdje su policajci pokušali zaustaviti automobil kojeg je vozio...

Close