Published On: Uto, velj. 26th, 2019

NA DANAŠNJI DAN PRIJE OSAM GODINA BRANITELJI SU IZAŠLI NA ULICE

Branitelji iz svih dijelova Hrvatske kojima bi se trebao pridužiti i dio sindikata te seljačkih udruga okupit će se danas na središnjem zagrebačkom trgu pod geslom “Stop progonu hrvatskih branitelja” na prosvjedu protiv aktualne Vlade . Očekuje se dolazak i do 50 tisuća ljudi.

Braniteljske udruge

Slično je dan ranije rekao i Željko Sačić jedan od predvodnika prosvjeda. Skup formalno organizira Udruga hrvatskih branitelja 1990-1996, no podupiru ga mnoge braniteljske udruge pa čak i dio onih s državne razine lojalnih premijerki JadrankiKosor čiji će se čelnici upravo danas okupiti na “radnom sastanku”.

Iza nas ne stoji politika

Predvodnici prosvjednog skupa su osim bivšeg ministra unutarnjih poslova generala Sačića, branitelj Petar Janjić Tromblon za kojim je Srbija raspisala tjeralicu, predsjednik Udruge logoraša Zagreba Ilija Ačkar, Mladen Leovac predsjednik HSP-a Vukovarske županije te Marko Perković Thompsom.

Premda organizatori odbacuju povezanost s političkim strankama činjenica je da se neki od njih povezuju s HSP-om i HDSSB-om. Od skupa je odustao šef HUS-a Ozren Matijašević. No, zanimljivo je da će prije početka prosvjedau 12 sati u Lisinskom početi obilježavanje 150. godišnjice HSP-a.

– Iza nas ne stoji niti jedna politička stranka. Ne odgovaramo za one koji će doći, a članovi su stranaka – naglašavaju u Udruzi branitelja želeći na taj način odbaciti svaku usporedbu sa skupom na Splitskoj rivi čiji organizator u sjeni je bio tada oporbeni HDZ-a. Tada je na rušenje vlasti pozivao Ivo Sanader dok danas na govornici neće biti predsjednika niti jedne političke stranke.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 3 komentara
Have Your Say
  1. Tatjana Pejak Tatjana Pejak napisao:

    vrijeme je ponovo … i branitelji i cjeli Narod ….kao da idu na docek Vatrenih … slozno

  2. Ruza Kekez Ruza Kekez napisao:

    Sad nece izici na ulice jer su ji HDZ KOPIJO A NEKI BRANITELJI OSTALI SU BEZ IKAKVA PRIMANJA NA ZALOST EVO JEDNOG PRIMJERA I VRSTE BRANITELJ DoKTOR KUJUNDIC

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
MAKS: OMJER JE U HRVATA 30:30:30:10 . Čega omjer pitate se? Pročitajte i pojasnit ću.

VRATIO SE MAKS ! “Omjer je u Hrvata 30:30:30:10. Čega omjer, pitate se? Pročitajte i pojasnit ću”, piše u najnovijoj kolumni...

Close