Najteži premijerovi dani!

Danima je hrvatska javnost raspravljala o saborskim prebjezima u klub zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. No, po običaju, dojam je da se priča svela na onu staru narodnu ‘tresla se brda, rodio se miš’.

Jer kao što je vidljivo, priča je javnost prestala zanimati pa se Bandić ponovno ohrabrio, što i nije odveć teško jer on je taj koji sada ravna Plenkovićem, budući da je gotovo preko noći formirao jedan od najbrojnijih saborskih klubova o čijim rukama sada ovisi i stabilnost Plenkovićeve vlade. Da Bandić ima velike apetite, pa i ambicije, nije nikakva novost, tako je prije nekoliko mjeseci šef metropole najavio opetovanu kandidaturu za predsjednika države, a izgleda kako je po tome pitanju sve ozbiljniji pa se polako, i između redaka, može iščitati da kreće u kampanju.

Ovih je dana tako primjerice najavio da će premijeru Plenkoviću poslati pismo namjere. U njemu će pak odrediti zajedničke prioritete, koji podrazumijevaju Imunološki zavod, dječju bolnicu, niskopodne tramvaje, projekt Zagreb na Savi te tračničke veze sa zračnom lukom.

Hvalevrijedni zahtjevi reklo bi se na prvu, no već na drugu nameće se pitanje je li to realno i izvedivo po Plenkovića koji će po svemu sudeći morati plesati po Bandićevim notama. ”Besplatni udžbenici su iza nas, uvjeren sam da ćemo uspjeti u onome što sam najavljivao za 2020.godinu”, rekao je nedavno Bandić u obraćanju predstavnicima medija, podsjećajući i na svoj projekt roditelj-odgajatelj kojega sa Zagreba, namjerava proširiti i na razini cijele države, a sve to, kako ističe, u interesu je boljeg životnog standarda kako stanovnika metropole, tako i građana cijele Hrvatske.

Evidentno je da Bandić za svoju sudbinu ne strahuje, ne boji se taj ni prijava ni istraga. On je pronašao formulu za vlast i opstanak, i po svemu sudeći ista savršeno funkcionira, toliko savršeno da ga sada po kuloarima nazivaju premijerom iz sjene. Ostaje pak za vidjeti, kako će na sve to reagirati aktualni premijer Plenković kojega su hrvatski građani birali na izborima.

No, u svakom slučaju nije mu lako, jer osim ucjena i pisama koje mu dostavlja Bandić, on mora podmirivati i manjinske zastupnike, ponajprije Milorada Pupovca, a tu su i ostali koalicijski partneri pa se na koncu valja zapitati je li uistinu Vlada stabilna, kao što nam se to poručuje od strane istaknitih HDZ-ovaca, ili ta stabilnost ima cijenu koju će na kraju podmirivati hrvatska sirotinja.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Znate li tko je žena koja pozira iza dvojice zarobljenih hrvatskih vojnika?

OTKRIĆE KOJE ĆE VAS ZGROZITI: Fotografija koju gledate nastala je u selu Bruška kod Benkovca. Preciznije, u kampu jedinice za...

Close