Published On: Čet, ruj. 26th, 2013

NEOBIČAN UDES Auto policijskog šefa sam se zabio u stablo

toni-petrovic_-str_603207S1

Na današnjoj proslavi Dana policije u Lisinskom vladalo je izvrsno raspoloženje. No za jednog se uzvanika ne može reći da je bio dobre volje. Toni Petrović, zamjenik načelnika Policijske uprave sisačko-moslavačke, u neformalnom je dijelu programa neprestano razgovarao na iPhone, nervozno gestikulirajući i mršteći se. Razlog? Mediji su dobili anonimno pismo u kojem ga se optužuje da je pijan slupao službeni auto, a potom sve zataškao zahvaljujući visokom položaju drugog čovjeka sisačke policije.

Prije pet godina Petrovića je alkohol skupo koštao. Tadašnji načelnik PP-a Sisak smijenjen je zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i bijega 28. svibnja 2008. Protiv njega je bio pokrenut stegovni postupak te su podnesene tri prijave: zbog izazivanja prometne nesreće, vožnje pod utjecajem alkohola i bijega s mjesta nesreće.

Šteta 4000 kuna

U međuvremenu Toni Petrović, za kojega u policijskom sustavu tvrde da je među najboljim kriminalistima u državi, napredovao je u hijerarhiji, radio u uskočkoj policiji i početkom godine postao zamjenik šefa PU sisačko-moslavačke. Pet godina nakon sudara zbog kojeg je kažnjeno gonjen, suspendiran i smijenjen, Petrović je ponovno sudionik nesreće. Prije mjesec dana službena Škoda Octavia bila je parkirana na nizbrdici ispred zgrade u kojoj stanuje s obitelji. Vozilu je popustila ručna kočnica, krenulo je i zabilo se u stablo, a šteta je bila 4000 kuna. Na adresu Unutarnje kontrole MUP-a, Ravnateljstva policije, ali i našu stiglo je anonimno pismo u kojem se podsjeća na Petrovićeve stare grijehe i tvrdi da je sada pijan bježao s mjesta nesreće, odbio alkotestiranje, vrijeđao policajce…

– Sve je to bezočna laž i podmetanje, osim činjenice da se prometna dogodila i da je na službenom autu koji koristim prouzročena znatna šteta – rekao je jučer Toni Petrović.

– Pojedinci iz policije koji smatraju da su zaobiđeni u napredovanju anonimnim pismom i lažima žele naštetiti meni. Bila je nesreća, pozvana je policija, obavljeni su očevid i vještačenje vozila. Nisam odbio alkotestiranje, nisam bio pijan ni arogantan – istaknuo je Petrović.

Nula promila

Šef sisačke policije Marko Rašić potvrdio je da je upoznat sa slučajem.

– Ništa se nije skrivalo i nije točno da je moj zamjenik odbio alkotestiranje. Sve je provedeno sukladno zakonu – kaže.

Naši izvori iz policije tvrde da optužbe protiv Petrovića uopće nisu točne. – Izmjereno mu je nula promila, a obavljen je i izvanredni tehnički pregled vozila i utvrđeno je da je auto bio neispravan – rekao je sugovornik iz sisačke prometne policije.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Skandal na Danu policije: Pozdravili sve, samo ne Markača!

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić uručio je godišnje nagrade MUP-a zaslužnim policajcima te okupljenima nabrojao sve uspjehe...

Close