NIJE ZADOVOLJAN Evo kako je Stjepan Tuđman komentirao zagrebački spomenik prvom hrvatskom predsjedniku

 

Dugoočekivani zagrebački spomenik prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana svečano će se otkriti u ponedjeljak, na obljetnicu njegove smrti. Iako su dobili pozivnice članovi obitelji najvjerojatnije ondje neće biti.

“Dobili smo pozivnice od gradonačelnika, no znate da na taj dan imamo gusti raspored od Mirogoja do Trgovišća. A neće spomenik pobjeći, imat ćemo ga priliku gledati”, rekao je za 24sata Stjepan Tuđman.

S obzirom na to da cijela Hrvatska šuška kako kip, koji će prkositi vremenu na zagrebačkom križanju Ulice Hrvatske bratske zajednice i Vukovarske, ne nalikuje na Franju Tuđmana, i sin Stjepan rekao je što o tome misli.

“Ja dobro znam kakav je bio moj otac i htio bih ga tako vjernog vidjeti, a ne da mi ga netko drugi tumači. Što da vam kažem, pomalo je to šokantno kad gledate, a ne prepoznajete”, komentirao je.

“Što se tiče svih skulptura i bista diljem Hrvatske, iskreno nisam sretan što je to prepušteno isključivo imaginaciji umjetnika. Moram nagađati što je umjetnik likom moga oca htio reći. Ne volim što se kod mnogih uopće ne prepoznaje Franjo Tuđman”, dodao je Stjepan.

Od svih ga se dojmio jedino onaj u Škabrnji.

Displaying 11 komentara
Have Your Say
 1. Zvonko Brajdic Zvonko Brajdic napisao:

  Vise slici na Ivu lolu ribara

 2. Maxo Katinic Maxo Katinic napisao:

  U pravu je . To ne liči na prvog hrvatskog presjednika Franju Tuđmana .

 3. Ismail Berisha Ismail Berisha napisao:

  Nimalo Ne Lici Ama Bas Ni Malo

 4. Juka napisao:

  ma jebeš ovake umjetnike, gledaš i onda pola sata razmišljaš što je dotični mislio reći…

 5. Ivan Kos Ivan Kos napisao:

  strasno, smijurija. Udbasi se rugaju Hrvatima

 6. josip napisao:

  Pet , šest spomenika širom Hrvatske i svagdje se moraš zamisliti, kakvu poruku šalje i kome je podignut i kako ga tumačiti, svaki je različit neki su čak sličniji karikaturi nego realnosti, gdje je nestala umjetnička škola, tko i gdjr uči mlade naraštaje kiparstvu, dali netko u novije vrijeme od zagoraca radi karikature koje na čovjeka samo liče, prisjetimo se dali je u Titovo vrijeme netko mogao takvoga nešto uopče pomisliti na bilo koji njegov spomenik ili bistu, gdje su ti kipari i njihovi učenici ili su učenici bili jako loši naučnici.. Da spomenika treba, da treba ih još više ali izrađenih dostojno čovjeka i trenutka u kojem je živio i djelovao, a apstraknu umjetnost prepustimo učenicima Pikasa i Dalija. Osobno me ne čudi što familije pokojnog predsjednika neće biti na otkrivanju, imaju razloga za ne doći, a pogledati ovo umjetničko ? djelo mogu pogledati neki drugi dan anonimno i zgrožavati se u miru daleko od javnosti !!!

 7. U toj bisti niko neće prepoznati da se radio Franji Tudmanu o 1. rvatskom presijedniku promasaj u ptpunosti .

 8. Almir Delic Almir Delic napisao:

  Ni usta nisu ista

 9. Spomenici bi trebali slićit osobi koju predstavljaju.A ne da se jebeni nazovi umjetnici za tuđi novac uče svo stvaralaćkom.sranju.

 10. Josef Blatancic Josef Blatancic napisao:

  losa izvedba slaba slicnost

 11. pabogami nisam ni ja ,ni ne liči na Tuđmana a košta milione

Leave a comment

Read previous post:
Milan Bandić hitno hospitaliziran, stanje mu je stabilno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić od petka navečer hospitaliziran je zbog plućne emobolije u KBC-u Zagreb na intenzivnoj skrbi Klinike za...

Close