Published On: Uto, lip. 18th, 2013

Novo priznanje: Hrvatska na listi top 10 najboljih europskih destinacija

18-6-2013- 16-58-08

Svjetski turistički portal Lonely Planet uvrstio Hrvatsku među 10 najpoželjnijih europskih destinacija za 2013.

Lonely Planet, najpopularniji svjetski turistički portal i vodeći izdavač turističkih vodiča, koji već 40 godina vodi putnike i u najudaljenije kutke svijeta, objavio je popis top 10 europskih destinacija, na koji je uvrstio i Hrvatsku.

Popis su sastavili urednici Lonely Planeta iz Amerike i Velike Britanije, a uključuje destinacije za koje smatraju da ih putnici svakako moraju posjetiti. Hrvatska se tako našla u društvu zemalja poput Portugala, Mađarske, Italije, Češke i Francuske. Andy Murdoch, urednik američkog Lonely Planeta, osim već poznate i privlačne obale, posebno preporučuje putnicima Zagreb, Dubrovnik, nacionalne parkove te šarmantni kontinentalni dio Hrvatske.

>> Hrvati izabrali što je najbolje od najboljeg u Hrvatskoj

Hrvatska je prepoznata kao etablirana destinacija za Europljane te destinacija koja u posljednje vrijeme postaje sve popularnija i na tržištu SAD-a, s kojeg u prvih pet mjeseci ove godine bilježi povećanje turističkog prometa u dolascima i noćenjima preko 20 posto.

Dokaz da je Hrvatska postala sve interesantnija turistička destinacija za Amerikance zorno potvrđuje interes kako mnogih važnih američkih medija, koji su pisali ili objavljivali reportaže o Hrvatskoj, tako i zamjetan porast interesa organizatora putovanja, koji žele uvrstiti Hrvatsku u svoje brošure za iduću sezonu.

Posebno je zanimljivo da Amerikanci, osim već dugo prepoznatljivog Dubrovnika, sve više posjećuju Zagreb, a od nedavna zanimaju ih i mjesta ne samo uz obalu, već i unutrašnjosti Hrvatske. Američki turisti, osim što su dobro platežna i svugdje željena klijentela, vole putovati izvan ljetne sezone, pa su stoga dosad iskazani interes te potencijal ovog tržišta od izuzetnog značaja za daljnji razvoj hrvatskog turizma.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
VIDEO Švicarci izumili robota koji trči poput mačke

U Saveznoj politehničkoj školi u Lausanni izumljen je robot koji trči poput mačke. Postiže maksimalnu brzinu od 1,42 metra u...

Close