Published On: Sri, stu. 26th, 2014

OBAVIJEST BRANITELJSKIM I DOMOLJUBNIM UDRUGAMA

OBAVIJEST-BRANITELJSKIM-I-DOMOLJUBNIM-UDRUGAMA_article

ORGANIZACIJA PROTOKOLA ZA 10. prosinca 2014. – 15-tu GODIŠNJICU SMRTI, PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA, dr. FRANJE TUĐMANA

Poštovani,

Već četrnaest godina mi Hrvatice i Hrvati, hrvatski branitelji iz Zagreba, organizirano , obilježavamo, godišnjicu smrti Prvog hrvatskog predsjednika, dr. Franje Tuđmana, polažući vijence i cvjetni aranžman HVALA TI na njegov grob.

Ove godine obilježavamo 15-tu godišnjicu smrti tog Hrvatskog velikana.

Zbog dolaska velikog broja ljudi, na grobu i oko groba, postavljaju se lampaši bez reda, a polaganje vijenaca i cvjetnih aranžmana nije, zbog nebrige državnog protokola, toga dana, uz grob, dostojanstveno i u redu, kako je, velikan, dr. Franjo Tuđman zaslužio.

U dva-tri navrata smo, samoinicijativno, lampaše i svijeće micali sa spomenika na stepenice, predviđene za postavljanje istih, a također i, neuredno ostavljene vijence, posložili na stalke, sa bočnih strana groba.

Posljednje tri godine, u suradnji sa službenicima Gradskih groblja, polako, čitav protokol odavanja počasti izgleda sve organiziranije.

Prošle, 2013. godine smo organizirano uz nazočnost 10 braniteljskih udruga pred grobom dr. Franje Tuđmana položili prema redoslijedu vijence i svijeće.

Ove godine 2014., organizirano se, spremamo doći, 10. prosinca, u 10.00 sati, i od crkve Krista Kralja na Mirogoju, u koloni, kroz groblje Mirogoj, otići do groba dr. Franje Tuđmana. Sva unaprijed, prijavljena izaslanstva, posložiti ćemo, prema redoslijedu važnosti, na aleji od središnjeg križa prema grobu Prvog hrvatskog predsjednika (Obitelj Tuđman, državna izaslanstva – Predsjednika RH, Hrvatskog sabora, Hrvatske vlade, izaslanstva Županija, gradska izaslanstva, izaslanstva udruga hrvatskih branitelja, izaslanstva političkih stranaka i ostali).

Tamo će se, prema dogovorenom protokolu, čitajući imena izaslanstava, položiti vijenci, cvjetni aranžman HVALA TI i lampaši, sa izaslanikom vojnog ordinarija RH, pomoliti se, održati minutu ponosne hrvatske tišine, odslušati mirozov (pripadnika orkestra Hrvatske vojske – ako dogovorimo) te poslušati riječ o dr. Franji Tuđmanu, izgovorenu od Hrvatskih dramskih umjetnika.

Iako je srijeda 10. prosinca 2014. radni dan, očekujemo nazočnost velikog broja ljudi.

Sv. Misa zadušnica, će biti u župnoj crkvi Sv. Mati Slobode, u SRIJEDU 10. prosinca 2014., u 19.00 sati.

(organizator obitelj Tuđman)

Vas, ovom prilikom, molimo, za pomoć u organizaciji:

Pošaljite izaslanstvo vaše udruge sa vijencem i svijećom koje bi sudjelovalo u protokolu polaganja vijenca i svijeća na grob dr. Franje Tuđmana.

Obavijestite članove vaših udruga i pozovite ih na dolazak (u odorama HV ili hrvatskog redarstva, ulazak organizirane kolone u crkvu u 18.50 sati) na Sv. Misu zadušnicu u SRIJEDU, 10. prosinca 2014. u 19.00 sati u crkvu Sv. Mati Slobode na Jarunu.

Upišite naziv vaše udruge i imena izaslanika koji će biti nazočni, na otvorenu listu na kraju ovoga e-maila i pošaljite svim udrugama u kopiji.

Time bismo, kad to ne radi državni protokol, kao i svi demokratski narodi svijeta, i mi Hrvati, pokazali poštovanje, prema svom, Prvom, hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju slobodne i samostalne Hrvatske Države.

Dr. Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik je veliki i značajan čovjek hrvatske povijesti i uspostave slobodne hrvatske države. Zaslužio je, svojim radom i ljubavlju za Domovinu i Hrvatski narod, trud svih nas, za dostojanstvenim i organiziranim počastima pri obilježavanju godišnjice smrti

U nadi iskazivanja zajedništva, neka nas vodi slogan:

“UVIJEK I SVE ZA HRVATSKU, A NAŠU JEDINU I VJEČNU HRVATSKU NI ZA ŠTA”,

U svezi bilo kakvih obavijesti ili pitanja stojimo na raspolaganju, ČETVRTKOM od 18.00 sati u prostorijama Kluba veterana 148. br. HV, ulica Kruge 9.

S poštovanjem,

za Klub veterana 148. br. HV

Zagreb-Trnje

Milan Zanoški, v.r.

Braniteljski portal

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
BiH: Meron u Uzdolu odao počast ubijenim Hrvatima, žrtvama masakra

Suđenja za ratne zločine na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju (ICTY) ne mogu vratiti mrtve i možda će tek...

Close