Published On: Pon, lis. 7th, 2013

Obilježena 22. obljetnica osnivanja 126. sinjske ratne Brigade

Obiljezena-22.-obljetnica-osnivanja-126.-sinjske-ratne-Brigade_article

Polaganjem vijenaca ispred zgrade poglavarstva grada Sinja, na spomenik koji je podignut u zahvalu četrdesetšestorici poginulih pripadnika 126. sinjske Brigade započelo je obilježavanje 22. obljetnice.

Nakon polaganja vijenaca, hrvatski Branitelji i nj9hovi gosti krenuli su u Svetište Gospe Sinjske, gdje se u crkvi održala svečana misa zahvalnica za hrvatske Branitelje i Domovinu.

Poslje mise svi zajedno su krenuli u prostorije Udrruge 126. sinjske ratne Brigade u kojima se otvorila i Spomen soba sa fotografijama  četrdesetišest Sinjana i Cetinjana. Druženjem uz skromni domjenak, zajedno sa prvim zapovjednikom 126. Brigade Brigadnim generalm Veselkom Gabričevićem, Sinjani su se prisjetili svih poginulih, ali i na poseban način, onih dana ponosa i slave.

Na prijedlog Braniteljskog portala, kako vodstvu Udruge, tako i zapovjedniku da se treba napraviti monografija 126. sinjske Brigade koja ima blistav ratni put, svi zajedno su se složili da će se ubrzo potruditi da se uskoro započne rad spomenute monografije koja će opisati cjelokupan ratni put 126. Brigade.

Izvornu vijest i foto galeriju možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
HRVATI MUSLIMANI U ČASTNIČKOM ZBORU HRVATSKIH ORUŽANIH SNAGA NDH

Kao i nekadašnji Titovi partizani, odmetnici od svoga naroda (i islamske vjere) poput raznih Zulfikarpašića, Bjedića, Pozderaca i dr., današnji...

Close