Published On: Uto, velj 5th, 2019

Obilježena 27. godišnjica ukopa branitelja poginulih u Kusonjama

Na bjelovarskom groblju Borik u utorak je obilježena 27. godišnjica ukopa hrvatskih branitelja poginulih u Kusonjama 8.rujna 1991., jednog od najtužnijih dana za Bjelovarčane u novijoj hrvatskoj povijesti.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima počast su odali obitelj i prijatelji, izaslanici predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskoga sabora i Vlade RH, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, kao i izaslanstva Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Ureda državne uprave BBŽ, braniteljske udruge.

Poginuli branitelji Kusonja ubijeni su na Malu Gospu 8. rujna 1991., a njihovi ubojice tijela su sakrili u masovnu grobnicu u Rakovom Potoku, nedaleko mjesta zločina, gdje su pronađena tek pola godine kasnije, u prvoj masovnoj grobnici Domovinskog rata.

Sjećanje na 27.godišnjicu ukopa 18 hrvatskih branitelja i ove godine organizirali su Udruga obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata RH Kusonje 91-93 i Bjelovarsko bilogorska županija.

(Hina)

Displaying 6 komentara
Have Your Say
 1. MILAN napisao:

  Laka vam bila Hrvatska zemlja heroji!, Počivali u miru Božjem!

 2. Petar Paden Petar Paden napisao:

  Počivali u miru Božjem

 3. Zoran Nujić Zoran Nujić napisao:

  Počivali u miru božijem Bojovnici!

 4. Margareta Sukser Margareta Sukser napisao:

  Pocivajte u miru Bozjem dragi nasi brsnitelji

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Pelagos net farma svoje proizvode prvi put stavlja na police međunarodnog trgovačkog lanca

Pelagos net farma svoje proizvode prvi put stavlja na police međunarodnog trgovačkog lanca, što Pelagos proizvodima otvara put prema više...

Close