Obilježena 27. obljetnica stradanja branitelja Komletinaca

Polaganjem vijenaca i komemorativnim skupom u spomen-parku na Trgu Emerika Gašića u Komletincima na vinkovačkom području u utorak je obilježena 27. godišnjica pogibije branitelja tog mjesta – pripadnika 105. bjelovarske brigade, 109. vinkovačke brigade, 11. domobranske pukovnije, 3. i 5. gardijske brigade te pripadnika MUP-a i HOS-a.

Na tom istočnoslavonskom bojištu, koje je napadima bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi posebice bilo snažno izloženo nakon sloma obrane Vukovara, život je izgubilo 44 hrvatskih branitelja.

Tog 4. prosinca 1991. na bosutskoj bojišnici, kojoj su pripadali i Komletinci, zaustavljen je najsilovitiji tenskovski napad te je samo toga dana u Komletincima poginulo 11 branitelja, rečeno je tijekom prigodne komemorativne svečanosti.

Vijence su podno spomen obilježja položila i svijeće zapalila brojna izaslanstva, među kojima i Bjelovarsko-bilogorske županije s čijeg područja su u obrani Komletinaca poginula 22 pripadnika 105. bjelovarske brigade.

Cvijeće je položeno i svijeće su zapaljene i na mjestima pogibije hrvatskih branitelja, a u komletinačkoj crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije za sve poginule u agresiji na to mjesto služena je misa zadušnica.

(Hina)

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Dragan Šundov Dragan Šundov napisao:

    Počivali u miru Božjem

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Mladen Pavković: Otvoreno pismo (živim) hrvatskim braniteljima – da se ne zaboravi!

Nakon što smo se vratili iz rata, ostarjeli smo, sredina nas često ne može prepoznati, pa čak ni naši najbliži....

Close