Published On: Uto, svi. 15th, 2018

Obilježeni „Memorijalni dani Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu“

„Dostojanstveno i s puno zahvalnosti za žrtvu hrvatskog branitelja Šefika Pezerovića molimo za Domovinu i sve poginule, nestale i umrle branitelje čija je žrtva ugrađena u Lijepu našu“, rekao je ministar Medved u svom obraćanju okupljenima

Svečanim otkrivanjem ploče s nazivom prilaza po prvom poginulom Bošnjaku branitelju Domovinskog rata Šefiku Pezeroviću, polaganjem vijenaca te svečanosti u kongresnoj dvorani Islamskog centra, obilježeni su „Memorijalni dani Šefika Pezerovića i poginulih Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu“.

Odavanju počasti i polaganju vijenaca prisustvovali su ministar hrvatskih branitelja i izaslanik predsjednika Vlade RH Tomo Medved, izaslanik predsjednice RH Ante Deur te izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Andrija Mikulić.

Na svečanosti u kongresnoj dvorani „Salim Šabić“ u Islamskom centru u Zagrebu, okupljenima se prigodnim riječim obratio ministar Medved: „S velikim ponosom prisjećamo se našeg Šefika, kao mladog čovjeka koji je krenuo u Domovinski rat dragovoljno kao prvi hrvatski redarstvenik, vođen idejom slobode i demokracije. Vječno smo zahvalni na njegovoj žrtvi koja je sinonim za poginule branitelje u Domovinskom ratu, a posebice za prijatelje Bošnjake.“

Na kraju svog obraćanja okupljenima, ministar Medved je naglasio kako je naša dužnost govoriti istinu o Domovinskom ratu, posebno zbog onih koji više nisu među nama. Dodao je i kako Ministarstvo hrvatskih branitelja, uz podršku Vlade RH, kroz niz aktivnosti i mjera, njeguje i čuva vrijednosti i stečevine obrambenog i osloboditeljskog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i stanovnika Republike Hrvatske.

Ovom prigodom je izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur odlikovao Fahrudina Jašarevića Redom hrvatskog pletera.

Slika

Slika

Slika

Slika

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Napadnuti volonteri građanske inicijative ‘Istina o Istanbulskoj’

Kao i prije 5 godina opet se događaju napadi na volontere. Danas su napadnuti naši volonteri u Karlovcu, javili su...

Close