Published On: Sub, ožu. 16th, 2019

Obitelj ubojice s Novog Zelanda šokirana: “Bio je divan dječak”

Brenton Tarrant (28), napadač iz Novog Zelanda koji je u gradu Christchurchu ubio najmanje 49 ljudi, a prije pokolja slušao četničku pjesmu, sebe je opisivao kao „običnog bijelca, iz obične obitelji“.

Brenton je objasnio i kako je on „samo obični bijeli čovjek“. Dodao je i da potječe iz radničke klase, obitelji s niskim primanjima te da se za masakr odlučio „kako bi osigurao budućnost za svoj narod“ i smanjio stopu iseljavanja u europske zemlje.

Njegova obitelj živi u Graftonu. Šokirani su i pomažu vlastima u istrazi, piše The Sun. Pitaju se kako je „pristojan i divan dječak evoluirao u ubojicu“.

Brenton je rođen u Australiji, a roditelji su mu Britanci. Kaže i da se napadom htio osvetiti za hiljade života Europljana izgubljenih u terorističkim napadima.

A photo of the Tarrant family showing Brenton in his late father's arms.

Fotografija obitelji Tarrant, Brenton u rukama pokojnog oca.

U svom manifestu „Velika zamjena“ žali što u životu nije ubio više „okupatora i izdajnika“.

Opisao je i kako je planirao napad.

„Dok sam sjedio na parkiralištu u unajmljenom autu, gledao sam rijeku uljeza kako ulaze u shopping centar. Za svakog Francuza i Francuskinju bio je dvostruki broj uljeza“, napisao je.

Novozelandska policija objavila je kako radi na tome da se „snimke uklone“ i poziva ljude da ih ne dijele po društvenim mrežama. Facebook je objavio kako je “odmah uklonio Facebook i Instagram profile napadača i videosnimku“ nakon upozorenja policije.

Snimka dugačka gotovo 17 minuta prikazuje napadača u maskirnoj i crnoj odjeći koji se vozi do džamije Al Noor u Christchurchu. Pritom se čuju četničke pjesme, a na suvozačkom sjedalu se vidi nekoliko komada oružja.

Širenje taakvih snimaka na internetu opasno je jer može potaknuti imitatore, tvrdi Alexander Gillespie, profesor međunarodnog prava na novozelandskom sveučilištu Waikato.

Papa Franjo rekao je u petak da je „duboko ožalošćen“ zbog „besmislenog čina nasilja“ u Christchurchu na Novom Zelandu, gdje je 49 ljudi ubijeno u terorističkom napadu u dvjema džamijama.

Papa „uvjerava sve Novozelanđane, pogotovo muslimansku zajednicu, u svoju iskrenu solidarnost u svjetlu ovih napada“, stoji u izjavi Vatikana

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. Zvonimir Loncar Zvonimir Loncar napisao:

    Ma neka malo i oni da osjete teror

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Šef mladeži SDP-a glumio Hitlera, hoće li ga Bero izbaciti iz stranke!

Predsjednik zagrebačkog Foruma mladih SDP-a Nikola Peruničić mogao bi skupo platiti fotografiji u objavi iz 2012. godine na Facebooku na...

Close