Objavljeno: Čet, stu. 8th, 2018

Objavit ćemo popis povlaštenih dužnika, među njima su bivši dužnosnici i veleposlanici

Gost RTL-a Danas u srijedu bio je ministar državne imovine Goran Marić

Mogu samo reći da će to utjecati na dnevnu atmosferu u Hrvatskoj, rekao je na samom početku ministar Marić na upit o izručenju Ivice Todorića koje je večeras u tijeku. .

Na upit pogoduje li, kada je riječ o državnoj imovini, HDZ-ovcima, ministar odgovara:

“Cijeli život skupljam glasove za i protiv, posao kojim se bavim izložen je raznim vrstama recepcija, razumijevanja i prihvaćanja, pa i potpuno krivim razumijevanjima i krivotvorinama situacija. Ova konstrukcija je jedna tek neinventivna etiketa, šala, najradije bih se nasmijao na to. Ako znamo da je naše ministarstvo najviše odluka donijelo za Istarsku županiju – njih 25, za Splitsko – dalmatinsku 13, a jednako i za Primorsko – goransku. U istarskoj županiji ni jedan gradonačelnik nije HDZ-ovac, u Primorsko – goranskoj tek neki. Svi koji udovolje kriterijima i imaju predmet i stručno pripreme zahtjev, jednako se tretiraju”.

Podsjetio je kako u 2015. godini ministarstvo nije objavilo ni jedan natječaj. “U 2017. bilo ih je sedam. a u 2018. njih 17. Prihodi od imovine su povećani za 300 posto u odnosu na prethodne godine”, rekao je ministar.

Na upit je li bivši guverner Rohatinski platio dug za tzv društveni stan, ministar odgovara: “Gospodin Rohatinski je nakon nekoliko opomena platio svoje dugove. Međutim, oni koji su imali toliko povlašten status da za minimalan iznos otkupe stan, svi su pozvani na plaćanje. Danas je otišao DORH-u zahtjev za pozivanje njih 100, a sutra ili preksutra ćemo objaviti popis svih povlaštenih dužnika koji su kupili stan po niskim cijenama i 30 godina ne plaćaju simboličnih 100 kuna mjesečne rate. Među njima ima i bivših dužnosnika i veleposlanika, to je strašno”.

iz/Direktno

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Ministar Krstičević s kosovskim ministrom Berishom

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević susreo se u srijedu, 7. studenog 2018. godine s ministrom Kosovskih snaga...

Close