Published On: Sri, sij. 9th, 2019

Odbijen pritvor, Ivan Đakić pušten

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru odbio je prijedlog virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva za određivanje jednomjesečnog pritvora Ivanu Đakiću, koji je u 18 sati pušten.

Nakon izlaska iz Županijskog suda u Bjelovaru Ivan Đakić (22) se kratko obratio novinarima poručivši da mu je žao, ali i da ne bi došlo do tolikog interesa javnosti za njegov slučaj da nije sin saborskog zastupnika.
Njegov odvjetnik Željko Palatinuš pozdravio je odluku suca istrage. Rekao je kako su na snazi mjere opreza i da će se Đakić sljedećih 15 dana morati redovito javljati.
Zamjenica virovitičkog Općinskog državnog odvjetništva Magde Kovačević bila je predložila  određivanje jednomjesečnog pritvora Đakiću zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i širenje mržnje, no sudac istrage Ivan Garić prijedlog je odbio.
Sin čelnika HVIDR-e i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića proveo je noć u pritvoru i danas je ispitan u Općinskome državnom odvjetništvu u Virovitici.
Ivan Đakić je na pravoslavni Božić na svoj profil na Facebooku postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao “Svim ‘prijateljima’  srbićima sretan božić”. Iako je vrlo brzo obrisao tu objavu i ispričao se, policija ga je uhitila. HDZ, iz kojeg se Đakić isčlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada također istaknuvši kako se radi o govoru mržnje.
Displaying 6 komentara
Have Your Say
 1. Marica Glavas Marica Glavas napisao:

  Sasvim normalno kada oni kpji su szvarno rezali glave,vadili oci ,silovali slobodno secu Hrvatskom neznam zasto bi ovaj zvaljo trwbao biti u zatvoru zbog jedne objave na fejsu.

 2. Lucija Kraljevic Lucija Kraljevic napisao:

  ma naravno jel to Djakic vi se nadali pravdi…..pravda se provodi samo na sirotinji a ne na kradezeovim sinovima…

 3. ZATO JE BAKICA KOJA NIJE MOGLA PLATITI ZA TV BILA U ZATVORU

 4. Zoran Bilaver Zoran Bilaver napisao:

  Djecaku treba objasniti da srbin i četnik nisu isto!!

 5. Marijan Jurilj Marijan Jurilj napisao:

  Zar se zbog satirike ide u pritvor.

 6. Nisu ga trebali ni privodit

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
GDJE LI JE TOLIKO ZARADIO? Hrvoje Vojković prodaje stan s deset soba i bazenom za 3 milijuna €

Bivši šef Croatia osiguranja Hrvoje Vojković u središtu Zagreba prodaje stan od gotovo 500 četvornih metara, koji ima deset soba i bazen....

Close