ODBIJENA TUŽBA SRBA PROTIV HRVATSKE! Bijesni Srbi odlučili tužiti suce zbog takve odluke

ODBIJENA TUŽBA SRBA PROTIV HRVATSKE! Bijesni Srbi odlučili tužiti suce zbog takve odluke

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu odbio je desetak tužbi koje su Srbi podnijeli protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja prava stečenih u toj državi.

Predsjednik Udruge radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća rekao je da su Srbi izbjegli iz Hrvatske “poniženi i diskriminirani”, da njihove tužbe protiv Hrvatske neprihvatljivim proglašava „sudac-pojedinac“, te da se u obrazloženju navodi da na ovakvu odluku stranke nemaju pravo žalbe.

On je najavio da će Udruga Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu podnijeti krivične prijave protiv „sudaca-pojedinaca“ koji su donijeli ovakvu odluku:

„Izbjegli Srbi iz Hrvatske razočarani su ovakvom odlukom Suda u Strasbourgu , jer proizilazi da ovaj Sud ne želi zaštiti ljudska prava Srba u Hrvatskoj i njihova stečena prava u toj zemlji kao što su radna, mirovinska, imovinska, stanarska i druga prava“, kazao je Puzigaća.

Podsjetimo, Udruga radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH, predala je u listopadu ove godine Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu 60 tužbi protiv Hrvatske zbog nemogućnosti ostvarivanja stečenih prava Srba u toj zemlji. Obzirom da je sud odbio prvih deset, za očekivati je da će sve tužbe biti odbijene jer se temelje na istom zahtjevu.

Autor: S.V.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Utvrđen je niz propusta prilikom zbrinjavanja tragično preminulog dječaka iz Metkovića

Vezano uz slučaj preminulog dječaka iz Metkovića, zdravstvena inspekcija je u pratnji stručnjaka izvršila inspekcijski nadzor, a njihove je rezultate...

Close