Odgovor na upit UHB RH od strane PU Krapinsko zagorske, a vezano za proslavu ” Dana mladosti ” u Kumrovcu

590

—- SLIJEDOM DOGAĐAJA I UPITA PRIJE TRI GODINE —–

Udruga hrvatskih branitelja RH zatražila je službenu informaciju od PU Krapinsko zagorske županije, a vezano za proslavu ” Dana mladosti ” u Kumrovcu i isticanje zastave i simbola iz doba komunističkog režima, te o poduzetim mjerama i radnjama, vezano za taj događaj.

ODGOVOR PU KRAPINSKO ZAGORSKE PROČITAJTE U CIJELOSTI:

REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
POLICIJSKA UPRAVA KRAPINSKO-ZAGORSKA

Broj: 511-17-01/3-415/3-2-2016.
Zabok, 7. lipnja 2016. godine

UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA RH

n/p predsjednika g. Dražena Šemovčan

Poštovani,

sukladno članku 23. stavku 1. točki 6. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“, broj: 25/13 i 85/15), kojim je propisano da tijelo javne vlasti ne donosi rješenje o zahtjevu kad obavještava korisnika da se podnesak ne smatra zahtjevom u smislu članka 18. stavka 5. ovoga Zakona, pri čemu je dužno uputiti korisnika na način ostvarivanja njegova traženja, upućujemo sljedeći odgovor:

vezano za Vaš dopis od 29. svibnja 2016. godine upućen Ministarstvu unutarnjih poslova, a koji je zaprimljen 30. svibnja 2016. godine, tražite pristup informacijama sukladno odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama.
Člankom 18. stavkom 5. navedenog Zakona propisano je da se ne smatra zahtjevom za pristup informacijama traženje uvida u cjelokupni spis predmeta, objašnjenja ili uputa vezanih uz ostvarivanje nekog prava ili izvršavanje obveze, izrade analize ili tumačenja nekog propisa, kao ni stvaranje nove informacije.

Sukladno navedenom obavještavamo vas kako je javno okupljanje, održano dana 28. svibnja 2016. u Kumrovcu, prijavljeno Policijskoj postaji Klanjec od organizatora kojeg ste e-poveznicom naveli u upitu, Rezolucijom vijeća Europe br.1481 i Deklaracijom hrvatskog Sabora osuđeni su zločini komunističkog režima te u istima nisu, u zakonskoj i obvezujućoj formi, definirana pitanja isticanja zastava i simbola tog doba odnosno isticanje istih nije eksplicitno zabranjeno. Sukladno navedenom, policija nije poduzimala nikakve mjere i radnje prema osobama sa navedenim obilježjima obzirom da navedena obilježja nisu bila korištena u smislu narušavanja JRM-a ili činjenja drugih prekršaja ili KD-a, te organizator, domaćin (općina Kumrovec) i policija nisu zaprimili ni jednu dojavu ili prijavu vezano uz netrpeljivost ili uznemirenost šireg kruga građana isticanjem znakovlja/obilježja komunističkog režima. Također Vas obavještavamo kako su sudionici javnog okupljanja, mlađe životne dobi bili u pratnji roditelja ili odgovornih osoba te policija u tom smislu nije imala postupanja.

S poštovanjem,

N A Č E L N I K

Jakob Bukvić, struč. spec. crim.

po ovlaštenju Zamjenik načelnika
Željko Sugnetić, v.r.

UHB RH JE  POSLAO DODATI UPIT PU KRAPINSKO ZAGORSKE NAKO OVOG NJIHOVOG DOPISA TJ. ODGOVORA RADI NE PODUZIMANJA NITI JEDNE POLICIJSKE RADNJE PROPISANE ZAKONSKIM AKTIMA. DODATI UPIT PROČITAJTE U CIJELOSTI:

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA
RAVNATELJSTVO POLICIJE

Ilica 335, 10 000 Zagreb

PREDMET: Dopis PU Krapinsko – zagorske
– Obrazloženje, traži se.-

Poštovani,

Na naš upit o održanom javnom okupljanju „Dana mladosti“ u Kumrovcu, nadnevka 28. 05. 2016. godine, od meritorne Policijske uprave Krapinsko – zagorske, zatražili smo informaciju o poduzetim mjerama i radnjama, vezano za događaj.

Na traženi upit, dobili smo odgovor pod brojem: 511-17-01/3-415/3-2-2016 od 07. 06. 2016. godine, te s nekim odgovorima nismo zadovoljni, odnosno ne poduzimanjem niti jedne policijske radnje propisane zakonskim aktima.

Naime, iz samog odgovora, proizlazi da se tog dana u Kumrovcu ništa protuzakonito nije dogodilo. Da je skup uredovno prijavljen, da je veličanje totalitarnog komunistikog režima normalna pojava u Republici Hrvatskoj, unatoč Rezolicije vijeća EU br. 1481, te Saborskoj deklaraciji, sasvim normalna pojava. Uz objašnjenje da za ovakav događaj nema sankcija, tražimo dodatno objašnjenje:

1. Da su tijekom događaja, nošene odore vojske JNA, one iste vojske koja je počinila agresiju na Republiku Hrvatsku,

2. Da su isticani simboli iste te vojske, u pogledu zvijezde petokrake, zastave bivše SFRJ opet kao agresorske sile,

3. Da je ovim događajem došlo do uznemiravanje moralnih osjećaja građana (priopćenje PU Krapinsko – zag. da nitko prijavio, a u samom dopisu smo prijavili počinjenje istog, odgovor da od nazočnih nitko nije bio uznemiren, normalno da nije, kada su bili sami svoji), što nije shvaćeno da je učinjeno putem medija, što je teži oblik djela, opisan u čl. 325 KZ RH, moramo napomenuti, kada se već zaobilazi istina, da se radi o kaznenom djelu koje se goni po službenoj dužnosti, a ne povodom prijave ili prijedloga. Znači policijski službenici su sami bili dužni poduzeti propisane mjere i radnje,

4. Prilikom isaticanja simbola, ustaških, grba s bijelim poljem, „ZDS“ sve ono što imalo ima naznake neke netrpeljivosti, od strane policije se oduzima i podnose odgovarajuće prijave. U ovom slučaju, također su korišteni simboli koji su za večinu hrvatskog naroda znak omalovažavanja, vrijeđanja i na žalost od strane zakonodavca, ozakonjena, unatoč obvezama prema Vijeću EU i provedbi rezolucije br. 1481,

5. Smatramo da je izostalo policijsko postupanje glede isticanje simbola, oznaka koji su korišteni u Domovinskom ratu, te prema organizatoru i pojedincima nisu poduzimane nužne i dužne radnje, odnosno da manjina određuje večini, što se smije, a što se ne smije,

6. Duboko smo razočarani ne samo odgovorom PU Krapinsko – zagorske, već i njihovim obrazloženjem o ne postupanju, jer smatramo da je ovakva vrsta okupljanja, unatoč demokratskim načelima, te Ustavnim pravima, ipak uzbudila i vrijeđala hrvatsku javnost. Svijesni smo, da se to događalo i ranije, ali više nema tolerancije ovakvim istupima gdje se grube krše ljudska prava hrvatskog naroda, jer se stavljaju u podređeni položaj, vrijeđanjem i omalovažavanjem, te mržnjom od strane komunističkog režima, a što je bilo i obilježje ovog okupljanja,

7. Na spomen djece, naravno da nisu došla sama na okupljanje, već uz pratnju roditelja ili odraslih osoba, ali istićemo da su od malena izloženi ideologiji koja je vodila rat protiv Hrvata i hrvatskih državljanja, na području same Republike Hrvatske, te možemo reči da se na taj način regrutiraju novi „komunisti“, što nije shvaćeno kao takvo od strane PU Krapinsko – zagorske, a roditelji su dužni voditi izobrazbu svoje djece, na njihovu dobrobit, pa ako je to komunistički režim, a ne temelji Domovinskog rata, onda smo stvarno u zabludi,

8. Stoga Vas tražimo da još jednom proanalizirate naš upit i dopis PU Krapinsko – zagorskoj, reakcije na sam događaj, te mišljenja stručnih osoba da se ipak radilo o ne zakonitim radnjama i ne postupanju policijskih službenika.

PREDSJEDNIK UHB RH:

Dražen Šemovčan

NAKON PUNE TRI GODINE NEŠTO SE IPAK DOGODILO!

Policija poručila Titovim sljedbenicima: Vi vrijeđate osjećaje hrvatskog naroda i branitelja

Policija poručila Titovim sljedbenicima: Vi vrijeđate osjećaje hrvatskog naroda i branitelja

Politički pritisak i ideološka zloupotreba policije – tako su predstavnici Saveza društava »Josip Broz Tito« shvatili sastanak u Krapinsko-zagorskoj policijskoj upravi, koji je ta uprava sazvala uoči subotnjeg »Dana mladosti – radosti«, koji se u povodu rođenja Josipa Broza Tita svake godine održava u njegovu rodnom Kumrovcu.

»Vi vrijeđate osjećaje hrvatskog naroda« – to je jedna od rečenica koju je predstavnicima saveza rekao jedan od policajaca koji su sudjelovali na sastanku u ponedjeljak 13. svibnja.

U petak, 17. svibnja, naš je list Krapinsko-zagorskoj policijskoj upravi poslao pitanja o tom sastanku. Željeli smo službeno saznati tko je na njemu sudjelovao, kao i što je zaključeno. Do jučer poslije podne, međutim, nismo dobili odgovor, premda smo u ponedjeljak, 20. svibnja, telefonom još jednom zatražili odgovore, piše  Novi list.

Kako doznajemo u Savezu društava »Josip Broz Tito«, sastanak je sazvala policija, što je posve neuobičajeno, jer je to prvi put da policija saziva poseban sastanak uoči tradicionalnog skupa u Kumrovcu. Atmosfera i način kojim su se policajci, njih sedam ili osam, odnosili prema sugovornicima u sjedištu Krapinsko-zagorske policijske uprave u Zaboku, nije bio nimalo suradnički: nakon što ih je dežurni policajac »priveo«, dočekali su ih sjedeći za stolom, nitko se nije ustao niti predstavio, pa gosti nisu doznali ni s kim razgovaraju.

»Osjećali smo se kao da su nas priveli«, kažu u Savezu društava Josip Broz Tito.

Osim što im je rečeno da kumrovečkim skupom »vrijeđaju osjećaje hrvatskog naroda«, čuli su i da »naročito vrijeđaju osjećaje hrvatskih branitelja«, a neke braniteljske udruge navodno su čak i tražile zabranu skupa, premda javno ništa takvo nije objavljeno…..Teleskop.hr

Ipak neke udruge se pisale i objavile dopise i odgovore, a nešto se i u međuvremenu promijenilo, prosudite sami.

 

 

Displaying 15 komentara
Have Your Say
 1. Hrvoje napisao:

  Tito = zločinac! Jugoslavija = zločinačka tvorevina!

 2. Vinko Bilaver Vinko Bilaver napisao:

  Treba im oduzeti zvijezde i pravo u prdekanu

 3. Ljubko Tomic napisao:

  Komunisticka govna

 4. Ivo Stojak napisao:

  Slavite gada Titan Gaditemise.

 5. e filipcic napisao:

  ZAGORCI I sLOVENCI NISU LJUDI mislim oni normalni sestra mi zivi u sloveniji, izgubil sam sav respect za nju i familiju, ona i muz su isto Titoisti SRAMOTA

  e filipcic

 6. Ante Horvat napisao:

  Svaka čast Šeki o/

 7. Ivan Štefanek napisao:

  Sljedeće godine svi u Kumrovec napravit frku i pokazati da nam smeta. I demokracija ima granica. Tito i njegov komunizam je bio zločinački a ne demokratski režim. Od (45) 91 otvoreno petokraka na bilo kojoj kapi je nepoželjna i zločinačka.

 8. Ferdo Bunoza napisao:

  Dovesti TORCIDU da im oni odobre,ili mozda da ih otjeraju ?

 9. Matko Grubišić napisao:

  Dan mladosti a ono same krepaline

 10. Legiju probudit iskopat zakopano i završit nedovršeno..

 11. Ivan Magdić napisao:

  Stoka jebena bi ope pravila šljivovica parti

 12. Marko Pilaš napisao:

  Očekivano, na žalost….

 13. Zdenko Pilkić napisao:

  Jebo vam pas mater glupavu ludu blesavu bezobraznu vasljivu tupavu

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Nikola Kajkić javno optužio zapovjednika ratnog zrakoplovstva JNA Zvonka Jurjevića za smrt najmanje 800 ljudi”!?

Zvonko Jurjevic, HRVAT, Zadar, rođ.01.03.1947, general-pukovnik tzv vojske JNA, zapovjednik ratnog zrakoplovstva i protuzracne obrane JNA, naredio bomardiranje Vukovara i...

Close