Odvjetnik pilota JNA koji je raketirao Banske dvore podnio kaznenu prijavu protiv Krstičevića

Srbijanski odvjetnik Dušan Bratić podnio je tužiteljstvu za ratne zločine Srbije kaznenu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsjednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i ostalih sudionika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše u subotu beogradska Politika.

Bratić zastupa bivšeg pilota JNA Ljubomira Bajića koji je raketirao Banske dvore u jesen 1991., zbog čega se protiv njega u Zagrebu vodi istraga.

Politika prenosi tvrdnje da je Krstičević bio zapovjednik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske koja je sudjelovala u raketiranju kolone srpskih izbjeglica u mjestu Bravnice, kod Jajca, u BiH, 12. i 13. rujna 1995.

Po pisanju lista srpski civili ubijani su pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na izbjegličku kolonu koja se kretala putem Donji Vakuf – Jajce.

Bratić u kaznenoj prijavi tvrdi da su Krstičević i ostali sudionici čija se imena ne navode u agencijskoj vijesti počinili dva kaznena djela – ratni zločin protiv civilnog stanovništa i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 5 komentara
Have Your Say
 1. Marina Majcan Marina Majcan napisao:

  pa ovo je već za smijati se (da nije tužno)

 2. Slaven Prnjat Slaven Prnjat napisao:

  😂😂😂😂 O jeben ti pizdu iz koje si ispa 😂😂😂

 3. Zdenka Bilobrk napisao:

  Srbi se ne mire s porazom. A general Krstičevic im je rak rana.
  Isto kao i samostalna Hrvatska
  hrvatskim ljevičarima s kojima skupa, love u mutnom.

 4. Olivio Amon Olivio Amon napisao:

  🤣😂🤣😂

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
SAMO ZA NAJHRABRIJE: Imena mafijaša koji harače Hrvatskom

U Hrvatskoj mu se bilo lako uklopiti, reći će oni sa smislom za humor komentirajući nedavno uhićenje 72-godišnjeg Claudija D’Estea,...

Close