Published On: Sub, kol. 4th, 2018

OLUJA 95 Više od stotinu branitelja odmjerit će ove subote u Koprivnici svoje streljačke vještine

Koprivnička streljana ove će subote biti domaćin petom po redu Međunarodnom turniru ratnih veterana u streljaštvu ‘Oluja-95’. Natjecanje organizira Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Koprivnica, uz pokroviteljstvo Grada Koprivnice.

Ovaj nezaobilazan braniteljski događaj u našoj županiji organizira se uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te uz obilježavanje obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

– Turnir braniteljskih udruga u streljaštvu, u gađanju zračnom puškom, pokrenut je i organiziran od strane UDVDR-a Koprivnica još 2014. godine sa željom da se jednim ovakvim braniteljskim događajem, koji će okupiti brojne branitelje iz grada Koprivnice, naše županije kao i susjednih županija, u našem županijskom središtu i na ovaj način očuva sjećanje na pobjedonosnu, oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju “Oluja” – rekao je predsjednik ogranka UDVDR Koprivnica Zvonimir Prepelić.

Svake godine na turnir se prijavi više od 20 tročlanih ekipa stradalničko-braniteljskih udruga koje se natječu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. O kvaliteti ovog veteranskog turnira dovoljno govori podatak da se najveći dio prijavljenih branitelja dugi niz godina aktivno bavi streljaštvom u svojim sredinama pa na turniru sudjeluju prvaci nekadašnje države, sadašnji državni veteranski prvaci kao i međunarodni veteranski prvaci.

– Ponosni smo i na sudjelovanje ekipa susjednih država, slovenskih i mađarskih ratnih veteranskih udruga, tako da je turnir već dvije godine i međunarodni, a samo natjecanje okuplja stotinjak ratnih veterana. Ove godine očekujemo dolazak natjecateljskih ekipa stradalničko-braniteljskih udruga iz deset županija – najavio je predsjednik Prepelić.

Voditelj ovogodišnjeg natjecanja bit će potpredsjednik UDVDR-a Koprivnica, poznati koprivnički strijelac i legenda Domovinskog rata Miroslav Blažek – Kina. Kao i svake godine, turnir se organizira i provodi po svim važećim pravilima Hrvatskog streljačkog saveza za gađanje serijskom sportskom zračnom puškom.

– Vjerujemo da će ovogodišnji turnir biti zasigurno najjači do sada pa očekujemo i takve rezultate na kraju. Naravno da smo i ove godine za najbolje ekipe kao i za najbolje pojedince natjecanja osigurali pehare i medalje – zaključio je Prepelić.

Turnir će se održati ove subote, 4. kolovoza, na koprivničkoj gradskoj streljani kod stadiona od 8 do 16 sati.

Sonja Barčanec / Drava.info

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
U svitanje 4. kolovoza 1995. počela je Oluja…

Uoči obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja donosimo prošireni prikaz djelovanja hrvatskih snaga u toj presudnoj pobjedničkoj operaciji Domovinskog rata koja je...

Close