Optuženi za Loru na slobodi!

Odlukom splitskog suda Tomislav Duić i Emilijo Bungur pušteni su iz istražnog zatvora koji im je zamijenjen mjerom opreza javljanja u policijsku postaju

Odlukom vijeća Županijskog suda dvojica optuženih za ratni zločin nad civilima i ratnim zarobljenicima u Lori, Tomo Duić i Emilijo Bungur, pušteni su na slobodu!

Istina, istražni zatvor im je zamijenjen mjerom opreza – obojica se moraju javljati u policijsku postaju svako 15 dana.

Unatoč odluci Ustavnog suda od prije nekoliko dana (po žalbi Bungurova branitelja) prema kojoj je pritvor zasluženo produljen, vijeće splitskog suda drži drugačije.

– Istražni zatvor je najstroža mjera i ako se svrha, nazočnost na suđenju, može postići nekom drugom mjerom, onda se ta druga mjera treba iskoristiti. Također, obojica su već provela dosta vremena u pritvoru – Bungur dvije godine i tri mjeseca, Duić 11 mjeseci – a kako nije za očekivati da će ovako obiman predmet biti završen u skoro vrijeme, istražni zatvor zamijenili smo mjerom opreza. – pojasnio je sudac Vladimir Živaljić.

Podsjetimo, Bungur i Duić uhićeni su nakon što hrvatskom pravosuđu nisu bili dostupni puno desetljeće. Bili su u bijegu dok su njihovim kolegama iz 72. bojne Vojne policije izricali sankcije koje su oni i odslužili. Za Loru 1 barem, gdje su osuđeni zbog ratnih zločina nad civilima u Lori tijekom 1992. godine.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Drago Prgomet i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba

Objavljeno nakon sastanka Drago Prgomet je i službeno kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Zagreba. Nakon što se danima nagađalo tko...

Close