Published On: Uto, srp. 2nd, 2019

ORAŠJE: Obilježena obljetnica 2. satnije 2. bojne 106 HVO br. u Boku

U Boku je jučer obilježena obljetnica 2. satnije 2. bojne 106 HVO br. Orašje. Kao i svi ovakvi događaji, i ovaj je bio u znaku sjećanja na sve poginule i umrle branitelje iz ove mjesne zajednice, kroz služenje sv. mise i polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja u Boku.

Kroz ovu satniju prošlo je oko 300-njak pripadnika, od kojih je 26 poginulo, 50-ak ih je ranjeno, a život je iz ove mjesne zajednice izgubilo i 5 civila, piše Radio Orašje.

„Obilježavamo ove obljetnice u čast poginulih branitelja iz 106 brigade koja je nesebičnom žrtvom uspjela obraniti ovaj dio Posavine i ukoliko ne bismo obilježavali ove događaje ne bismo imali poštovanja prema vlastitoj prošlosti, prema žrtvi svih onih koji su bili ovdje prije nas i ne bismo imali pravo na budućnost. Općina u suradnji s braniteljskim udrugama obilježava obljetnice tijekom cijele godine, polažemo vijence i palimo svijeće za žrtve Domovinskoga i prethodnih ratova na ovome području“, ustvrdio je načelnik Općine Orašje Stanko Vincetić.

„Svibanj i lipanj su razdoblja u kojima se slavi najviše obljetnica, i obilježavamo da se na zaborave branitelji ovoga kraja koji su položili svoje živote na oltar Domovine, za hrvatski narod, za mir i slobodu, u obrani ovoga kraja. Njih se moramo prisjećati u svim prigodama tijekom cijele godine, kao što i činimo“, kazao je ministar branitelja ŽP Marijan Kopić.

Okupljeni su posjetili i Spomen sobu 2. satnije u Boku, u kojoj su fotografije poginulih pripadnika i civila, te fotografije iz ratnog razdoblja od 1992. do 1995.g. Spomen soba otvorena je za posjetitelje svakoga dana od 9 do 15 sati./HMS/

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Zagrebačka županija: Niže zakupnine liječnicima u seoskim sredinama

Zagrebačka Županijska skupština prihvatila je u ponedjeljak izvještaj o izvršenju proračuna za 2018. prema kojemu su prihodi bili 655 milijuna...

Close