Published On: Pet, ruj. 13th, 2013

Organizator Thompsonovog koncerta u Mostaru odgovorio jugoslavenskim provokatorima: ‘Bosno moja čija li si sada?’

46abf5a522471c5fe556509980abcac4

Nakon što se tzv. Inicijativa „Protiv govora mržnje i fašističke ikonografije u Mostaru“ oglasila pozivom na bojkot koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru, priopćenjem su se oglasili organizatori koncerta i Thompsonov menadžment,.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Osobe koje su pokrenule inicijativu krše osnove Deklaracije o ljudskim pravima koja kaže da svaka osoba ima pravo na dostojanstvo, čast i ugled. To čine služeći se lažima.

Marko Perković Thompson održao je 22. 6. 2013. koncert u ZenithHalle München, a predstoji mu koncert u Beču 5. 10. 2013. Također, Marko Perković Thompson održao je i koncert u Poreču 31. kolovoza 2013. godine. Time se navodi Inicijative o zabrani koncerata u pojedinim gradovima Hrvatske te Europske unije mogu shvatiti samo kao objede. Također, prema svemu do sada viđenome, s cijele turneje „Ora et labora“ ni na jednom koncertu nije bilo ni jednog incidenta. Prozivati Marka Perkovića na ovakav način, teška je kleveta koja u uređenim društvima snosi i svoje posljedice. Činjenica je da Thompson svojim pjesmama izriče svoj svjetonazor – zajedništvo, ljubav, vjeru, obitelj kao temelj svih vrijednosti, domoljublje, ali i progovara o socijalnim i političkim problemima u društvu – no činjenica je i da su to vrijednosti koje propagiraju sve religije i etika svih društava i da to nema veze s nikakvim ideologijama za koje ga se proziva, osim za sljedbenike totalitarnih režima kao što su komunizam i sl.

Marko Perković Thompson tijekom turneje „Ora et labora“ održao je koncerte u Splitu, Biogradu na moru, Orašju, Kalniku, Crikvenici i Poreču, i ima u planu održati koncerte u još puno gradova diljem Hrvatske, BiH, EU-a te drugim zemljama svijeta. Napominjemo to iz razloga što Mostar nije jedini multietnički grad u kojem će se održati Thompsonov koncert i nikome nije u cilju vrijeđati bilo čije osjećaje. Prozivati ga na osnovi toga čista je manipulacija javnim mnijenjem. Ako netko širi govor mržnje, onda je to dotična Inicijativa koja svojim pozivom na bojkot, poziva na „linč“ izokrećući činjenice u svoju korist, ali i proziva Marka Perkovića Thompsona za govor mržnje u kojemu sama sudjeluje.

Bosno moja, čija li si sada? – pitaju se na kraju priopćenja organizatori mostarskog koncerta Marka Perkovića Thompsona.

 

M.B.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Jovanović: ‘Ne koristite hrvatsku Wikipediju, podaci su falsificirani’

"Hrvatski učenici i studenti su time oštećeni pa ih, nažalost, moramo upozoriti da je veliki dio sadržaja u hrvatskoj inačici...

Close