Otkrivanjem spomenika poginulim braniteljima obilježen dan općine Čepin

Otkrivanjem spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Čepinskim Martincima, kod Osijeka, u petak je obilježen dan općine Čepin.

U izgradnju spomenika četvorici poginulih branitelja uloženo je 150 tisuća kuna, najvećim dijelom iz općinskog proračuna, dok je Ministarstvo hrvatskih branitelja izgradnju sufinanciralo s 30 tisuća kuna.

Vijence i svijeće kod spomenika položili su obitelji poginulih branitelja, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, županijskih i općinskih vlasti, Hrvatske vojske i policije te udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Općinski načelnik Dražen Tonkovac kazao je kako je izgradnja spomenika započela prije dvije godine, a s njegovim dovršetkom 28 godina nakon pogibije četvorice branitelja, dostojno se obilježava njihova žrtva u obrani domovine i hrvatskog teritorija.

Govoreći o općinskim projektima Tonkovac je kazao kako u realizaciju uskoro kreće projekt industrijske zone, vrijedan 13,5 milijuna kuna, od čega je više od sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava. Očekuje se i potpisivanje sporazuma za izgradnju nastavno-sportske dvorane, na koju se čeka najmanje 10 godina, a financirat će se u suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

Izaslanik ministra hrvatskih branitelja Antun Blažević izrazio je zadovoljstvo što je, nakon nekoliko pokušaja i rješavanja problema sa zemljištem, završen projekt izgradnje spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u ovome mjestu.

U sklopu obilježavanja dana općine najboljim učenicima te zaslužnim pojedincima i udrugama uručena su javna priznanja.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Boris Srdarev Boris Srdarev napisao:

    P.U.M.B.❤❤❤❤

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Evo kako je odvjetnik Mišetić očitao lekciju iz povijesti profesoru kojem se ‘povraćalo’ od posjeta Vukovaru

Luka Mišetić, odvjetnik hrvatskih generala u Haagu, a među njima i Ante Gotovine, odgovorio je na društvenim mrežama nastavniku informatike...

Close