Otvoreno pismo Predsjednici Kolindi Grabar Kitarović

 

KGK antifašisti

Pogrešno gđo Predsjednice, iako su bili Hrvati, oni su se borili za federativnu Jugoslaviju, a ne slobodnu Hrvatsku

Poštovana g. Predsjednice!
Dovoljno je pogledati sadržaj i ciljeve dokumenata ZAVNOH-a, AVNOJ-a, pa da se vidi da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije, za federativnu Jugoslaviju. Nigdje nisu u svom programu imali samostalnu Hrvatsku.
Snagom medija koji su pod njihovim nadzorom i  snagom vlasti agresivno namećete  izjednačavanje NOB-a i Domovinskog rata, tvrdeći da je moderna hrvatska država nastala na antifašizmu. Nemoguća  je to teza, jer ponavljam, titovi partizani, pa bili oni i Hrvati nisu se borili za Hrvatsku, nego za Jugoslaviju ” Slobodnu Hrvatsku u novoj federativnoj Jugoslaviji”
Kada se usporede ciljevi NOB-a i ciljevi Domovinskog rata vidi se da je Domovinski rat ustvari bio  borba protiv tekovina NOB-a , jer je JNA nastojala sačuvati granice Jugoslavije( ( to joj je bila zadaća), a Srbija je u agresiji na Hrvatsku vidjela priliku da uz pomoć JNA ostvari svoj mit o Velikoj Srbiji.
“Hrvatski partizani nisu se borili za samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu, već za federalnu… Dovoljno je pogledati programske i zakonske dokumente iz onog vremena (AVNOJ, ZAVNOH i slično). Iz njih je vidljivo da su se partizani borili za obnovu Jugoslavije…  ali ne rojalističku( četničku) , nego federativnu… poslijeratno uređenje ipak je bilo manje zlo no što bi bilo po četničkom programu“. Prema tome, antifašisti nisu zaslužni za hrvatsku  samostalnost, nego upravo suprotno, a gori od njihovog bio je tek „četnički program“. Nisu stvorili niti su u svom programu imali samostalnu Hrvatsku, već  Jugoslaviju.
Gđo Predsjednice moderna hrvatska država nastala je odbacivanjem komunističkog sustava, pobjedom agresora Srbije i JNA i  uspostavom samostalne, nezavisne , suverene i demokratske države! Nastala je nasuprot  tekovina NOB-a! Hrvatski branitelji borili su se protiv tekovina NOB-a!
Borili su se upravo protiv komunista, koji nisu bili antifašisti, koji su se preobukli u antifašiste. Upravo ti preobučeni antifašisti su izžviždali Predsjednika dr. Franju Tuđmana 1991.godine, kao i vas u Pazinu  na spomen mons. Bože Milanovića, jer su baš oni pobili sve stvarne istarske rodoljube-narodnjake, kršćanske antifašiste, koji su uspjeli preživjeti talijanski fašizam, ali nisu preživjeli komunistički antifašizam.
Među njima najistaknutiji je otac od našeg biskupa u miru Ivana Milovana , Antun Milovan, kojega su pripadnici OZNE uhitili 22.ožujka 1945. kada je za kuhinjskim stolo, pisao pismo sinu Miroslavu ( sva tri sina su mu svećenici Miroslav preminuo 2004,  Vjekoslav preminuo 2015 i Ivan). Toliko im se žurilo da su pisma ostala kao dokaz na kuhinjskom stolu i odveli ga u nepoznato, mučili. ubili i bacili u nepoznatu fojbu.
Ti i takvi antifašisti pobili su cvijet istarskog hrvatskog rodoljublja, istinske antifašiste, istarske narodnjake. Antun Milovan bio je učen čovjek, narodnjak, antifašist i dosljedan vjernik, koji je volio svoju obitelj, svoj narod i svoju Katoličku crkvu. I upravo zbog tih svojih kvaliteta nije dočekao slobodnu Hrvatsku odlukom i nasiljem onih koji se za takvu domovinu nisu borili, a to su ti komunisti tzv. antifašisti, koji i danas ne priznaju Hrvatsku državu, jer su se borili za Jugoslaviju.
Stoga uzdizati takve antifašiste i davati im zasluge koje im ne pripadaju je povijesna krivotvorina i ponižavanje opet i iznova njihovih žrtava, istinskih , pravih antifašista istarskih Hrvata-narodnjaka!
Sa poštovanjem Lili Benčik, Pula

***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti

Displaying 14 komentara
Have Your Say
 1. Fabijan Divkovic Fabijan Divkovic napisao:

  Vidi vidi Ona čestita Hrvatima dan Antifašističke borbe Pa di je ona odrasla

 2. Zoran Svetac Zoran Svetac napisao:

  Pa ulizala se vucku pozvala ga amo i sta se napravili po pitanju nestalih.nestala im pamet a njoj pogotovo a da plavusa je.

 3. Niko Krnjic Niko Krnjic napisao:

  pukla ženska šta da radiš

 4. Karlo Petrovic Karlo Petrovic napisao:

  Haha,kada su drugaricu iz Trileterale i partizansko dijete povodom njene prošle kampanje dizali do nebesa malo ih je bilo zdravog razuma i mudrosti da u njoj vide opet instaliranje komunističke garde koja se srozala u HDZ-u.
  Vješto je izbacila monstruma tita sa Pantovčaka,ali ga je zadržala u srcu što je tek sada isplivalo na površinu.
  Zloupotrebila je čak i crkvu u kojoj se deklarirala kao vjernica da bih pridobila vjernike.
  Perfekt…….u trileterali je dobro naučila kako se to radi.
  Ništa ne zaostaje iza burduša i lignje.

 5. Kata Purkic Kata Purkic napisao:

  Na pocetku je izjavila da je njena nona bila partizanka nema ae sto od nje ocekivati

 6. Stari Mel Stari Mel napisao:

  Predsjednice bucaš, imaš veliki minus kad imaš take savjetnike,te takin nastupon vridaš zdrav razum, bilo bi pożeljno da se žurno izvineš Hrvatskom narodu

 7. Ma to je sve odlicna kampanja koja ide noj u prilog ,nemora niti govorit,matirar ce i sve100%pobjeda njena !!!Dr,Skoro gospodine,nova pjesma ,posle izbora ???STO JE MENI OVO TREBALO!!!pjevajte jos nije kasno!!!

 8. Davor Anić Davor Anić napisao:

  Tesko je svoje osudivat

 9. Matya napisao:

  Sramoto Hrvatska

 10. Nikola Brkić Nikola Brkić napisao:

  Ma dobro nije ona jadnica za sve kriva, dok ona završi školu na doći će ona, ući polako, samo loši predavači

 11. Ana Ila Ana Ila napisao:

  Plavuša…Nezna razlikovati Hrvatsku od Jugoslavije,NOB od Domovinskog rata!

 12. Ivan Soče Ivan Soče napisao:

  partizansko dite ne konta neke stvari

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
U PETAK 28. LIPNJA 2019. GODINE POČINJE OBILJEŽAVANJE 28. OBLJETNICE 112. BRIGADE HV ZADAR

OVIH DANA OBILJEŽAVA SE 28. OBLJETNICA FORMIRANJA I BORBENOG DJELOVANJA 112. LEGENDARNE ZADARSKE BRIGADE. PRVA JE TO VOJNA POSTROJBA FORMIRANA...

Close