Otvoreno pismo županu Istarske županije Valteru Flegi , o neodržavanju mise na Bleiburškom polju i eskalaciji netrpeljivosti ???

Valter Flego “eskalacije nasilja u Hrvatskoj koje je vidljivo na svakom koraku u svakodnevnom životu, kroz eskalaciju netrpeljivosti  prema predstavnicima nacionalnih zajednica odnosno manjina, nasilja nad sportašima, maltretiranju najranjivijih ljudi,”  zaboravio je nadodati prema političkim neistomišljenicima, što je konstanta politike IDS-a, koju provodi i on osobno.

Podsjećam na odgovor Hrvatske biskupske konferencije

“Hrvatska biskupska konferencija sa žaljenjem je primila tu odluku i izražava svoje duboko neslaganje s razlozima koji se navode za takvu odluku i u cijelosti ih odbacuje”,”uskraćivanje mogućnosti molitve za žrtve te velike tragedije hrvatskoga naroda znači nepoštivanje žrtve i gubitak osjećaja za patnju nedužnih”.

OTVORENO PISMO

“Poštovanje g.župane Valter Flego!

Ja sam naivno mislila da ste vi po demokratskim standardima i moj Župan, jer ste izabran na legalan demokratski način, ali kako vidim vi ste Župan samo ekstremno lijevo-liberalnoj antihrvatskoj opciji u Istri.
Kako drugačije protumačiti vaše ponašanje prema vašim neistomišljenicima.
Trebao biste znati da u jednoj ” demokratskoj , multikulturalnoj i tolerantnoj”  Istri žive Istrani koji su tu generacijama , a nisu došli  ” priko Učke” koji nisu vašeg svjetonazora, vaše političke opcije, kojima ste vi isto tako Župan po svim demokratskim parametrima.
Prema nama istarskim Hrvatima , narodnjacima koji slijedimo istarski antifašizam koji je duboko kršćanski,  nikako komunistički ,ponašate se  krajnje neprijateljski, što smatram nije ni demokratski,  ni tolerantno , a još manje pogoduje suživotu ili convivenzi u Istri.
Baš suprotno vi kao Župan, Boris Miletić kao gradonačelnik i cijeli vrh IDS-a stalno govorom mržnje širite netrpeljivost i mržnju prema svima koji nisu na vašoj partijskoj crti.
Na društvenim mrežama već se itekako raširio govor mržnje koji vi potpaljujete i širite.
Stoga bi za razvoj demokracije, tolerancije i suživota svih žitelja Istre bilo nužno potrebno da se suzdržite od ovakvih neprimjerenih ispada  dok obnašate funkciju Župana i da se ispričate svojim sugrađanima, koji nisu glasači IDS-a, jer vi ste ipak Župan svih žitelja Istre., a ne samo onih koji su vam dali svoj glas.
Liljana Benčik, Pula”.
spomenik za vergarolu
U nastavku slijedi obrazloženje:
Komunizam je isto totalitaran zločinački režim kao i fašizam i nacizam. Metode vladanja su potpuno iste, a vi  sa svojim istupom okrećete  pilu  naopako, kada je riječ o komunističkim zločinima.
Misa na Bleiburgu  je komemoracija za žrtve koje su po izravnom Titovom naređenju pobijene, Razmjeri ubijanja su bili ogromni. Preko 500 000 ljudi je ubijeno bez suda i presude, a Englezi koji su ih isporučili Titu, produžili su tajnost dokumentacije za još 20 godina., da bi sakrili svoju krivicu u tom za čovječanstvo neviđenom činu.
Citiram vas ” Kontinuirana relativizacija nasilnih režima i općenito ekstremizama dovela je do nasilja u Hrvatskoj….” Točno g. Valter Flego .ali i relativizacija zločina vašeg nasilnog komunističkog režima, dovodi do nasilja, kada se javno govori da u Istri komunisti nisu dovoljno “fojbali”, da nisu dovoljno svećenika pobili.
fojbe 1
Vi svugdje vidite ustaše, čim se netko izjasni kao Hrvat , a još i katolik odmah je ustaša. Upravo se vama IDS-ovcima u Istri, gdje ustaše nikada nisu bile, stalno ustaše pričinjaju.
A zašto? Pa zato da gladnim radnicima Uljanika mažete oči sa ustašama, da ne postavljaju pitanje vaše krivice.
A ogromna je IDSova krivica, od Jakovčićeve i Miletićeve vizije povratka Pule moru, do uništavanja industrije i podređivanja turizmu. Od propalog projekta Brijuni-Rivijera i nezapamćene pljačke istarske zemlje do uništenog Uljanika.
Tko govori o fašizmu? IDS, koji je blagonaklono ugošćavao Talijanske neofašiste, koji je ugostio Gianfranca Finija i to na dan 21. rujna ,2010.godine na 90 tu obljetnicu Mussolinijeva posjeta Puli?
Tko poziva načelnike općine Pula u egzilu u Italiji na komemoraciju za Vergarolu ?
U Pulu koja ima legalno na izborima izabranu vlast u Republici Hrvatskoj, dolazi službena delegacija Slobodne općine Pula u EGZILU iz Italije, sa svojom zastavom???
Znači njihove žrtve se mogu komemorirati, a komunistčke sa Bleiburga ne?
Za vas očito žrtva nije žrtva, i mrtve dijelite!
 Koji su to licemjerni dvostruki kriteriji?
O kakvoj fašizaciji pričate, a da pri tome zaboravljate da oko 7 500 Istrana prima Talijanske fašističke mirovine upravo zahvaljujući Mussoliniju, boreći se na strani talijanskog fašizma!
 U Trstu su 3,studenog 2018.godine marširali neofašisti koji su u prvim redovima nosili zastave D’Annunzijeve Rijeke i talijanske Dalmacije, uz neskrivenu potporu Mattea Salvinia, pa vam to nije smetalo i to nadomak Pule.
bazpvica.PNG
Komemoracija u Basovizi
 Da još imate obraza pozivati se na Labinsku Republiku, a pobijeni su nakon rata svi istarski narodnjaci , koji nisu prihvatili komunističku ideologiju, već su ostali vjerni kršćanskom antifašizmu.
Valjda zato nitko od IDS-ovaca nije ni došao na promociju knjige “Milovani” u Dom hrvatskih branitelja 20.veljače ove godine.  Jer kada su komunistički zločini u pitanju onda ste benevolentni, onda nema osude, nema konferencija za medije.
Uostalom i nemate se čime hvaliti kao Amsterdamska koalicija. Pomogli ste HDZ-u da pobijedi u Lici, skupa sa vašim glasovima, a ovdje ih kao napadate.
Politika je stvarno šporka!
***Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije Portala Dnevnih Novosti
Displaying 16 komentara
Have Your Say
 1. Miro Grgurić Miro Grgurić napisao:

  FLEGO JE SAMO MARIONETA U RUKAMA PUNO MOČNIJIH .. Samo On još toga ni svjestan ….

 2. Latica Visković Latica Visković napisao:

  Bravo Lili, izvrsna analiza.Hoće li V. Flego ovo pročitati, hoće li primiti na znanje , hoće li priznati nepobitne činjenice? Ili će sve ignorirati jer nema argumenata, ni obraza ni časti?

 3. Davor Vinković Davor Vinković napisao:

  vrati pare da ti mještani imaju što jest ne okreći neko se vratite onom što zataškavate svoj lopovluk.stoko sitnih zubi.

 4. Robert Germovsek Robert Germovsek napisao:

  Koju partijsku školu je pohađao ?

 5. Jbotipsmter flegava šupčino i tebi i onom tko te podržava

 6. Josef Blatancic Josef Blatancic napisao:

  Idiotnezna ni nos obrisat

 7. Sve ste upropastili gamad

 8. Zvone Zupancic Zvone Zupancic napisao:

  Grame po praznikih🤔🤣🤣

 9. Mato Milinkovic Mato Milinkovic napisao:

  Neka se on neboji za misu u Blajburgu,i tako nece prisustvati.

 10. Mika Kurpes Mika Kurpes napisao:

  Flego Miletic Jakovcic Koncar udbaski smradovi napunili dzepove do grla

 11. Božo Tićac Božo Tićac napisao:

  ovo govno u najboljem slučaju more postati samo drek ali čovjek ,e to nikada

 12. Zeljko Susnja Zeljko Susnja napisao:

  Točno đubre štoga nema nigdje taki su uništi Uljanik gdjesu pare

 13. Marko Kovac Marko Kovac napisao:

  djubre jedno, potomak crvenih krvnika, dzelat, bandit

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Maras ocijenio rezultate SDP-a u Lici katastrofalnim

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ocijenio je u ponedjeljak rezultate SDP-a na prijevremenim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije katastrofalnim dodavši kako...

Close