Pas je izgrizao bebu: Liječnici u Klaićevoj se bore za njen život

Beba je stara 59 dana, ima ozljede glave i prijelome kostiju, životno je ugrožena, rekao je Goran Roić, ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj. Bebu su u međuvremenu operirali

Malo mjesto Repaš nedaleko Koprivnice u petak poslijepodne potresla je tragedija kada je bebu staru tek nešto više od mjesec dana izgrizao pas.

Policija je dojavu o događaju zaprimila oko 14.45 sati sa Zavoda za hitnu medicinu iz Koprivnice gdje je dijete prvo dovezeno. Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao nam je kako su bebi još u Koprivnici, oko 15 sati, napravili CT glave nakon čega su je zbog teških ozljeda hitno prebacili u Zagreb, u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

– Prvi pregled u našoj bolnici obavili smo u 19 sati. Nakon uvida u MSCT, dobili smo indikaciju za hitni neurokirurški zahvat. Riječ je o kraniocerebralnoj traumi što znači da je oštećen mozak i kost glave, odnosno ima višestruke prijelome. Ima krvarenje, a stradalo je i moždano tkivo. Dijete je bilo kritično – rekao je doktor Roić i dodao da je dijete staro svega 59 dana. Operacija je uspješno završila sinoć oko 21:30.

– Zbrinuli smo je i prebacili na odjel intenzivne njege – izjavio je Roić nakon operacije.

Po nalogu Županijskog državnog odvjetništva obavit će se očevid kako bi se utvrdile okolnosti ove nesreće. Policija nije otkrila o kojoj je pasmini riječ.

Iris Ban-Krošelj, predsjednica udruge studenata Pravnog fakulteta za pravnu zaštitu životinja Animalex rekla nam je kako nakon napada psa, policija po službenoj dužnosti mora zvati veterinarsku inspekciju koja potom izlazi na teren.

– Čim pas ugrize drugu životinju ili čovjeka, automatski spada pod opasne pse, a za njih postoji i poseban pravilnik. Psa se testira i od vlasnika se traži dokaz o nekažnjavanju. U protivnom mu se pas odmah oduzima. Psa se kastrira i vlasniku se određuje rok da ga istrenira. Nakon određenog roka, pas se testira i ako prođe, vraća se vlasniku. Ako ne zadovolji uvjete znači da je nepopravljiv i vodi se na eutanaziju – rekla je Ban-Krošelj.

– To se dogodilo kod mlađeg para koji je nedavno doselio u Repaš. Oni nemaju djece, a u posjet im je došla prijateljica s bebom. Kako se sve odigralo – još ne znamo. Vidjeli smo hitnu pomoć i policiju, a ne znamo kako je beba. Samo smo čuli da su je odvezli u Zagreb – kazao je zabrinuti mještanin Repaša za Jutarnji list.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ma sto je ovo sa ovim vlasnicima zasto oni nisu na slici jer su to njhova djeca i za nji se odgovara ,mislim da cenmo morat se pripremit za odbranu od njihovi ljubimaca ,Zabranit setnju pasima di se krecu ljudi i djeca nek uzivaju doma i u izolaciji i tako sve izmet do izmeta !!!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
RASPUDIĆ ‘DEMOLIRAO’ VELJAČU: ‘Što je slijedeće? Hoće li neka instagramuša preuzeti reformu školstva?’

Nino Raspudić jedna je od rijetkih javnih osoba koja se nije libila reći ono što misli o “Veljačinom prosvjedu”. Točnije, za Večernji...

Close