Objavljeno: Pon, tra. 23rd, 2018

PATRIJARH IRINEJ OPLEO PO HRVATSKOJ: ‘Mučili ste djecu, vadili im oči, sjekli glave – Bog će vam suditi!’

PATRIJARH IRINEJ U MLAKI OPLEO PO HRVATSKOJ: ‘Mučili ste djecu, vadili im oči, sjekli glave – Bog će vam suditi!’

Srpski pop Irinej s titulom ‘patrijarha’ srpske pravoslavne crkve u Mlaki kod Jasenovca opleo je po Hrvatskoj, kao i po Jasenovcu – uz naznaku da se ‘mora praštati’.

Žestok huškački govor pred ekipom iz tzv. ‘Republike Srpske’ te srpskom veleposlanicom u Hrvatskoj Mirom Nikolić prošao je uz bodrenje i molitvu. “Ovdje su ubijani najneviniji – djeca. Ovo je sveta zemlja natopljena krvlju Svetih mučenika jasenovačkih! Možemo samo zamisliti kako je bilo kada izmučena djeca prizivaju roditelje, a bezdušni čovjek im sječe glave, vadi oči i muči ih…”

Kontekst zločina iskoristio je i za poziv na povratak Srba na ‘ognjišta’. “Zato Srbi sa ovog područja bi trebalo da se vrate na svetu zemlju, u vjekovna ognjišta! Krvnički su ubijani i članovi porodice Tesla. Naša stratišta se nalaze svuda i zato naše žrtve ne smiju biti zaboravljene.” Dodao je kako ‘Bog vidi sve’ i ‘sudit će onima koji su počinili zvjerstva’. Selo Mlaka uništeno je tijekom Drugog svjetskog rata, a stanovnici su sprovedeni u nepoznatom pravcu, pretpostavlja se u logore. Velike su varijacije između službenih brojki i interpretacija pa je i danas iznimno teško razaznati stvarne brojke žrtava od propagande.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Maxportal

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
SMETA MU HV: IDS-ov BORIS MILETIĆ NE BI HRVATSKU VOJSKU U ISTRI, ON BI SVE TO CILJANO DEMILITARIZIRAO…

Poznato je da je Boris Miletić sin bivšeg pripadnika JNA! Tada mu nije smetala JNA u Puli , nije smetalo...

Close