Petir: Beljak će ostati zapamćen kao grobar najstarije hrvatske stranke

Izjavu predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na domjenku Srpskog narodnog zbora da “duboko vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda” oštro je kritizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i bivša HSS-ovka Marijana Petir.

Kako tvrdi Petir, izjava joj nije došla kao iznenađenje, ali da takvim izjavama Beljak vodi stranku u propast. “Izjava Kreše Beljaka nije me nimalo iznenadila jer Beljak nije niti iskren niti vjerodostojan političar. Ovom je izjavom još jednom pokazao i dokazao da nije dostojan biti čelnik HSS-a. Temelji koje je za ovu najstariju hrvatsku stranku postavio Stjepan Radić, Beljaku predstavljaju mrtvo slovo na papiru, a svojim izjavama i postupcima HSS vodi u propast. Ovim izjavama ne samo da degradira HSS već i erodira povjerenje građana u stranku, a sasvim sam sigurna da će politika na ‘Beljakov način’ biti zapisana kao najgora u povijesti HSS-a i hrvatske politike općenito”, rekla je Petir te Beljaka nazvala “političkim kameleonom”, rekla nam je eurozastupnica

Krešo Beljak poznat je po sakupljanju jeftinih političkih bodova kada i gdje god stigne stoga me ne bi čudilo da je i ovo jedan od takvih činova, nastavila je.

“Prisjetimo se samo 2016. godine kada je Beljak potpisao koaliciju s SDP-om da bi potom 2018. godine ušao u Amsterdamsku koaliciju. Od početka mandata na čelu HSS-a Beljak svojim sramotnim izjavama i postupcima degradira stranku, rušeći povjerenje svih onih koji vjeruju u HSS, a čemu u prilog ide i činjenica da se članstvo HSS-a već više puta ograđivalo od njega te tražilo njegovu suspenziju i izbacivanje iz stranke zato što nije sposoban, a niti dostojan obnašati dužnost predsjednika HSS-a. Beljak je poput političkog kameleona – mijenja boju, odnosno politiku kako bi osigurao preživljavanje u političkoj areni ne birajući pritom sredstva, a ni izjave”, dodala je Petir.

Zastupnica je prokomentirala i odlazak Mladena Madjera iz HSS-a, rekavši da visoki dužnosnici napuštaju stranku upravo zbog toga što HSS pod vodstvom Beljaka nema budućnost, ali i da je djelomično zato kriv loš izborni sustav.

“To što dužnosnici nesmetano prelaze u druge stranke dokaz je kako je u Hrvatskoj potrebno mijenjati izborni zakon. Žao mi je da je referendumska inicijativa i drugi put zaustavljena jer vidimo da je promjena izbornog sustava nužna. Ujedno, neprestano upozoravam kako je unutar stranaka potrebna veća demokratičnost i dosljedno poštivanje Statuta i Zakona, a još uvijek je nepoznanica zašto Ministarstvo uprave nije reagiralo na sve nepravilnosti u HSS-u, poput lažiranja skupština i nezakonite promjene Statuta HSS-a na Beljakovu inicijativu na koje upozoravam više od dvije godine. Time je Beljak Hrvatsku seljačku stranku s nekada 40.000 članova sveo na šačicu onih koji ga podržavaju, dok je ostale suspendirao ili izbacio. Prošlotjedni rasplet događaja samo doprinosi srozavanju ugleda i časti HSS-a pod vodstvom Kreše Beljaka te će on ostati zapamćen kao grobar najstarije hrvatske stranke”, zaključila je Petir.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 21 komentar
Have Your Say
 1. Stjepan Pusek Stjepan Pusek napisao:

  Podrška Marjani

 2. Ivan Dzepina Ivan Dzepina napisao:

  Zar stvarno nerazumijete ništa ONO ŠTO SE NEMORE RAZBITI IZVANA RAZBIJA SE IZ NUTRA A BLJAK JE SREDSTVO ZA OSTVARIVANJE SRBSKOG MEMORANDUMA zapamti te to jednom zauvijek

  • Jorgo napisao:

   Udba, kos i mafija kidnapiraju domoljubne stranke sjednu na celo uniste i na kraju rasprodaju nekretnine.

 3. Vedran Tičić Vedran Tičić napisao:

  Javlja se žena čudnoga braka (navodno sa francuskim vinarem), vrla kršćanka bez djece, čudne sexualne orijentacije.

  • Ivanka Marković napisao:

   Ma kako te nije sramota ovako blatiti osobu o kojoj ništa neznaš. Jesi li te informacije našao u Pupovčevim Novostima. Da sam ja na njenom mjestu tužila bih te o d m a h.

 4. Marko Sucurovic Marko Sucurovic napisao:

  i ti si za spomenika zdići kak i on ..

 5. Frane Podrug Frane Podrug napisao:

  Možda sam sebi grobnu jamu kopa!

 6. Toni Strunje Toni Strunje napisao:

  Budaletina oal sou nones ŠARAFCIGER.

 7. Beljak je ukrao HSS narodu! Ali “tamburaš bez pratnje” zvuči jadno…zar ne?

 8. Ivan Anthony Ivan Anthony napisao:

  On uopće ne može,e biti grobar najstarije hrvatske stranke.

 9. Pa i PLENKOVIC JE
  grobar HDZ-ea
  STRANKE KOJA JE ZRN U OKU
  VELIKOSRPSKIM OSVAJACIMA.
  KADA PADNE HDZ-e
  Srbija je dobila rat.
  PLENKOVICU JESI LI TI SVJESTAN
  STA ZNACI MINIRANJE HDZ-ea
  Ako jesi onda si najveci
  IZDAJNIK HRVATSOG
  NARODA I POVJESTI!!!

 10. A sto je ova HR rezimska “fufa” do danas ucinila za Hrvatsku i HSS…Ko kvocka na pokvarenim jajima sjedi i kvoca u sredistu antihrvatske organizacije nazvane EUropska unija..?!

  • Ivanka Marković napisao:

   Kad je nešto poduzimala tvoj prijatelj ”šerafnciger” ju je izbacio iz stranke kao i sve one koji su mu se suprostavili.

 11. Ivica Rastočić Ivica Rastočić napisao:

  Zato je i potjera majmun.

 12. Žalosna je činjenica što će netko ovakav biti upisan u povijest Hrvatske politike.Jadni Stjepan Radić radi njega i njemu sličnih ni u grobu nema zasigurno mira

 13. Ivica Rostohar Ivica Rostohar napisao:

  Beljak če ostat zabilježen kao najveći kreten

 14. Sta grobar pa taj glupan nezna sta znaci rijec HSS.

 15. što ste dozvolili da bude i postane predsjednik te naše hrvatske seljačke stranke

 16. I što onda briga njega za to
  PA om nije ni hrvat

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Tanja Belobrajdić – ne postoje zapreke za dodjelom hrvatskog trolista

Gospođa Tanja Belobrajdić, umirovljena časnica Hrvatske vojske, sudionica je Domovinskog rata od samog početka, za dignitet istog zalaže se kroz...

Close