Petir: Beljak će ostati zapamćen kao grobar najstarije hrvatske stranke

Izjavu predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na domjenku Srpskog narodnog zbora da “duboko vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda” oštro je kritizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i bivša HSS-ovka Marijana Petir.

Kako tvrdi Petir, izjava joj nije došla kao iznenađenje, ali da takvim izjavama Beljak vodi stranku u propast. “Izjava Kreše Beljaka nije me nimalo iznenadila jer Beljak nije niti iskren niti vjerodostojan političar. Ovom je izjavom još jednom pokazao i dokazao da nije dostojan biti čelnik HSS-a. Temelji koje je za ovu najstariju hrvatsku stranku postavio Stjepan Radić, Beljaku predstavljaju mrtvo slovo na papiru, a svojim izjavama i postupcima HSS vodi u propast. Ovim izjavama ne samo da degradira HSS već i erodira povjerenje građana u stranku, a sasvim sam sigurna da će politika na ‘Beljakov način’ biti zapisana kao najgora u povijesti HSS-a i hrvatske politike općenito”, rekla je Petir te Beljaka nazvala “političkim kameleonom”, rekla nam je eurozastupnica

Krešo Beljak poznat je po sakupljanju jeftinih političkih bodova kada i gdje god stigne stoga me ne bi čudilo da je i ovo jedan od takvih činova, nastavila je.

“Prisjetimo se samo 2016. godine kada je Beljak potpisao koaliciju s SDP-om da bi potom 2018. godine ušao u Amsterdamsku koaliciju. Od početka mandata na čelu HSS-a Beljak svojim sramotnim izjavama i postupcima degradira stranku, rušeći povjerenje svih onih koji vjeruju u HSS, a čemu u prilog ide i činjenica da se članstvo HSS-a već više puta ograđivalo od njega te tražilo njegovu suspenziju i izbacivanje iz stranke zato što nije sposoban, a niti dostojan obnašati dužnost predsjednika HSS-a. Beljak je poput političkog kameleona – mijenja boju, odnosno politiku kako bi osigurao preživljavanje u političkoj areni ne birajući pritom sredstva, a ni izjave”, dodala je Petir.

Zastupnica je prokomentirala i odlazak Mladena Madjera iz HSS-a, rekavši da visoki dužnosnici napuštaju stranku upravo zbog toga što HSS pod vodstvom Beljaka nema budućnost, ali i da je djelomično zato kriv loš izborni sustav.

“To što dužnosnici nesmetano prelaze u druge stranke dokaz je kako je u Hrvatskoj potrebno mijenjati izborni zakon. Žao mi je da je referendumska inicijativa i drugi put zaustavljena jer vidimo da je promjena izbornog sustava nužna. Ujedno, neprestano upozoravam kako je unutar stranaka potrebna veća demokratičnost i dosljedno poštivanje Statuta i Zakona, a još uvijek je nepoznanica zašto Ministarstvo uprave nije reagiralo na sve nepravilnosti u HSS-u, poput lažiranja skupština i nezakonite promjene Statuta HSS-a na Beljakovu inicijativu na koje upozoravam više od dvije godine. Time je Beljak Hrvatsku seljačku stranku s nekada 40.000 članova sveo na šačicu onih koji ga podržavaju, dok je ostale suspendirao ili izbacio. Prošlotjedni rasplet događaja samo doprinosi srozavanju ugleda i časti HSS-a pod vodstvom Kreše Beljaka te će on ostati zapamćen kao grobar najstarije hrvatske stranke”, zaključila je Petir.

Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 21 komentar
Have Your Say
 1. Stjepan Pusek Stjepan Pusek napisao:

  Podrška Marjani

 2. Ivan Dzepina Ivan Dzepina napisao:

  Zar stvarno nerazumijete ništa ONO ŠTO SE NEMORE RAZBITI IZVANA RAZBIJA SE IZ NUTRA A BLJAK JE SREDSTVO ZA OSTVARIVANJE SRBSKOG MEMORANDUMA zapamti te to jednom zauvijek

  • Jorgo napisao:

   Udba, kos i mafija kidnapiraju domoljubne stranke sjednu na celo uniste i na kraju rasprodaju nekretnine.

 3. Vedran Tičić Vedran Tičić napisao:

  Javlja se žena čudnoga braka (navodno sa francuskim vinarem), vrla kršćanka bez djece, čudne sexualne orijentacije.

  • Ivanka Marković napisao:

   Ma kako te nije sramota ovako blatiti osobu o kojoj ništa neznaš. Jesi li te informacije našao u Pupovčevim Novostima. Da sam ja na njenom mjestu tužila bih te o d m a h.

 4. Marko Sucurovic Marko Sucurovic napisao:

  i ti si za spomenika zdići kak i on ..

 5. Frane Podrug Frane Podrug napisao:

  Možda sam sebi grobnu jamu kopa!

 6. Toni Strunje Toni Strunje napisao:

  Budaletina oal sou nones ŠARAFCIGER.

 7. Beljak je ukrao HSS narodu! Ali “tamburaš bez pratnje” zvuči jadno…zar ne?

 8. Ivan Anthony Ivan Anthony napisao:

  On uopće ne može,e biti grobar najstarije hrvatske stranke.

 9. Pa i PLENKOVIC JE
  grobar HDZ-ea
  STRANKE KOJA JE ZRN U OKU
  VELIKOSRPSKIM OSVAJACIMA.
  KADA PADNE HDZ-e
  Srbija je dobila rat.
  PLENKOVICU JESI LI TI SVJESTAN
  STA ZNACI MINIRANJE HDZ-ea
  Ako jesi onda si najveci
  IZDAJNIK HRVATSOG
  NARODA I POVJESTI!!!

 10. A sto je ova HR rezimska “fufa” do danas ucinila za Hrvatsku i HSS…Ko kvocka na pokvarenim jajima sjedi i kvoca u sredistu antihrvatske organizacije nazvane EUropska unija..?!

  • Ivanka Marković napisao:

   Kad je nešto poduzimala tvoj prijatelj ”šerafnciger” ju je izbacio iz stranke kao i sve one koji su mu se suprostavili.

 11. Ivica Rastočić Ivica Rastočić napisao:

  Zato je i potjera majmun.

 12. Žalosna je činjenica što će netko ovakav biti upisan u povijest Hrvatske politike.Jadni Stjepan Radić radi njega i njemu sličnih ni u grobu nema zasigurno mira

 13. Ivica Rostohar Ivica Rostohar napisao:

  Beljak če ostat zabilježen kao najveći kreten

 14. Sta grobar pa taj glupan nezna sta znaci rijec HSS.

 15. što ste dozvolili da bude i postane predsjednik te naše hrvatske seljačke stranke

 16. I što onda briga njega za to
  PA om nije ni hrvat

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Tanja Belobrajdić – ne postoje zapreke za dodjelom hrvatskog trolista

Gospođa Tanja Belobrajdić, umirovljena časnica Hrvatske vojske, sudionica je Domovinskog rata od samog početka, za dignitet istog zalaže se kroz...

Close