Published On: Uto, lip 5th, 2018

Plakao je zbog Hrvatske, vodio Katoličku malonogometnu ligu, a svoj legendarni gol smatrao je Božjom nagradom

Matija Capar, legenda hrvatskog futsala, zajedno s mladim igračem Oskarom Kadrnkom poginuo je u prometnoj nesreći. Tim povodom oglasila se i Zagrebačka nadbiskupija.

“U ponedjeljak 4. lipnja 2018. godine u 34. godini života napustio nas je Matija Capar, dugogodišnji voditelj Katoličke malonogometne lige u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Matija je 2012. godine preuzeo vodstvo i koordinaciju Katoličke malonogometne lige te je istovremeno nastupao za Župu sv. Josipa na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje je služio i kao ministrant.

Sudjelovao je i kao animator u projektu ‘Animatorsko ljeto’ na Malom Lošinju, ali i u drugim pastoralnim aktivnostima Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Bio je igrač Futsal Dinama, a u svojoj je bogatoj sportskoj karijeri nastupao i za hrvatsku futsal reprezentaciju.

Njegovu vedrinu i pozitivan sportski duh zamijetili su svi koji bi subotama dolazili u Kušlanovu ulicu gdje se odigrava Katolička malonogometna liga.

Dragi Matija, počivao u miru Božjem!”, navodi Zagrebačka nadbiskupija.

Inače, Matija Capar često je isticao koliko mu je u životu važna vjera. Tako je nakon remija sa Španjolskom, na Euru 2014. izjavio:

“Svi znaju da sam imao dvije teške operacije u zadnje dvije godine i molio sam Boga da ću moći igrati s prijateljima na igralištu, tek toliko, jer ovo je moj sport i živim za ovaj sport. Bog me nagradio i dao da zabijem taj gol protiv prvaka Europe i aktualnog doprvaka svijeta. Plakao sam  nakon utakmice i sad plačem. Svi me pitaju što me boli, ali jednostavno to je emocija”, izjavio je Capar.

Iako je tada bio član hrvatske futsal reprezentacije, uvijek je rado pronalazio vrijeme za KMNL o čemu je progovorio i u intervjuu za mrežnu stranicu Zagrebačke nadbiskupije.

“KMNL mi puno znači jer je to jedina liga koju sam počeo igrati sa svojom ekipom iz kvarta. Znalo se dogoditi da sam s KMNL-a trčao na prvenstvene utakmice, ali to je samo pokazatelj da se može i stigne igrati. Potrebna je samo volja“, rekao je Matija koji je smatrao da se nogometom i sportom mladima može pomoći u duhovnom rastu.

 

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Read previous post:
VIDEO – BUJICA! Glogoški i Radoš oštro protiv YUdexa, Stazića i Pupovca; podržali Karolinu Vidović Krišto i generala Tomu Medveda!

GLOGOŠKI: “Nije slučajno da postoji portal koji sustavno blati dva ratna generala - ministra hrvatskih branitelja i obrane; to je...

Close