Published On: Uto, ruj 4th, 2018

POGLEDAJTE NAVIJANJE: BBB se sjetili Zvonka Bušića: ‘Život bez ideala nije vrijedan da se živi’

U posljednjoj utakmici, derbiju 6. kola Prve HNL između nogometaša Dinama i Rijeke, aktualni prvak nije uspio slaviti pred svojim navijačima odigravši 1-1 (1-1).

Bad Blue Boysi organizirali su bakljadu, ali će Dinamo zbog baklju koje su završile na terenu dobiti kaznu. Osim toga, BBB su obilježili i obljetnicu smrti Zvonka Bušića jednim njegovim citatom.

“Život bez ideala nije vrijedan da se živi”, razvili su BBB transparent.

Foto: fah

Zvonko Bušić je hrvatski politički emigrant i jedan od najvećih boraca za slobodnu hrvatsku državu, tada okovanu i okupiranu od komunista u tamnici naroda zvanoj Jugoslavija.  On je zbog otmice američkog zrakoplova i postavljanja eksploziva, od kojega je neplanirano i neželjeno poginuo američki policajac, u zatvorima u SAD-u proveo 32 teške godine. Nakon mnogo uzaludnih pokušaja hrvatske politike, 2008. pušten je na slobodu i poslan u domovinu, bez prava povratka u SAD.

Ovdje ga je čekala njegova supruga Julienne (puštena iz zatvora 1990).  Svečano je dočekan i od prijatelja i hrvatskog naroda kao jedan od najvećih boraca za njegovu slobodu.

Leave a comment

Read previous post:
(VIDEO) THOMPSON I U DALEKOJ KINI: Hrvat ušao u ring s Thompsonovom pjesmom i oduševio Kineze

Ovo je poseban uspjeh. Drago mi je što sam prezentirao Hrvatsku u pravom svjetlu. Ovo je veliki iskustvo za mene, poticaj...

Close