Postavljene prve od 12 fiksnih kamera za nadzor prometa, evo gdje morate pripaziti!

Najviše kamera, njih sedam, bit će postavljeno duž Podravske magistrale, državne ceste D2: od Cvetkovca preko Koprivnice do Starog Graca pored Pitomače
Kamera je nedavno postavljena u Kenđelovcu

Žabnjanska kamera

Postavljene su prve dvije od ukupno 12 kamera za nadzor prometa. Kako nam je potvrdila Dijana Žagar iz PU koprivničko-križevačke, kamere su postavljene na području koje pokriva Policijska postaja Križevci. Prema unaprijed donesenom planu, kamere su tako postavljene u Kenđelovcu i Ulici Stjepana Radića u Svetom Ivanu Žabnu. Prema nacionalnoj strategiji sigurnosti cestovnog prometa do kraja godine trebalo bi na našem području biti postavljeno još 10 kamera za praćenje brzine. Kako navode iz MUP-a, to je najsuvremeniji nadzorni sustav koji je sposoban odjednom pratiti do šest vozila istovremeno u prekoračenju brzine. Uz to, kamere mogu prepoznati registracijske pločice svih zemalja Europske unije, ali i zemalja bivše Jugoslavije – Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova.Neke će kućice biti i prazne, tako da vozači nikada neće znati nalaze li se u njima kamere ili ne. Broj praznih kućišta za naše područje iz MUP-a nisu otkrivali.

TOČNE ADRESE S KAMERAMA….prenosi Podravski.hr

PODRAVSKA MAGISTRALA
Cvetkovec (Varaždinska ulica 2 – u smjeru Ludbrega)
Koprivnica (Varaždinska cesta 117)
Glogovac (Koprivnička ulica 8)
Novigrad Podravski (Koprivnička ulica 146)
Budančevica (Ulica Vladimira Nazora 25)
Pitomača (Ulica Ljudevita Gaja 167),
Stari Gradac (Ulica Matije Gupca 7),
SV. IVAN ŽABNO – BJELOVAR
Sveti Ivan Žabno (Ulica Braće Radić 32-34)
Kenđelovec 15
KOPRIVNICA – KRIŽEVCI
Reka (Ulica Stjepana Radića 28 E).
Majurec 129
ĐURĐEVAC – BJELOVAR
Hampovica (Ulica Šimuna Pandura kod kbr. 80)

Kako su kamere na najopasnijem dijelu prometnice Zagreb-Bjelovar u Svetom Ivanu Žabnu i Kenđelovcu već postavljene, uskoro će i ostale predviđene prometnice biti opremljene najavljenim kamerama. Najviše kamera, njih sedam, bit će postavljeno duž Podravske magistrale, državne ceste D2: od Cvetkovca preko Koprivnice do Starog Graca pored Pitomače. Po dvije će biti postavljene na državnoj cesti Koprivnica-Zagreb, i to u Reki kod Koprivnice i Majurcu nedaleko od Križevaca. Postavljanje jedne kamere predviđeno je u Hampovici nedaleko od Virja, na državnoj cesti D43 Đurđevac – Bjelovar.

Uskoro će se postaviti i novih 10 kamera
Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Drago Mrzljak Drago Mrzljak napisao:

    Pazite li na kamere ili ljudske živote????

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Kovačević: Da je bilo pameti kod Neovisnih i Marijane Petir

Na izborima za Europski parlament hrvatski birači rekli su svoje - HDZ i SDP osvojili su po 4, a Hrvatski...

Close