Published On: Uto, velj 12th, 2019

Potres u Hrvatskom generalskom zboru!?

 

Generali Ivan Tolj i Ivan Kapural podnijeli su ostavke u svim tijelima i članstvu u Hrvatskome generalskom zboru (HGZ) zbog  “ustaljenog nereagiranje te udruge na većinu pojava i događaja u društvu prema kojima je trebalo zauzimati jasan vrijednosni stav”,  među kojima su naveli i posljednji slučaj dodjele priznanja ministru bivše SFRJ (Budimiru Lončaru) “zaslužnom” da je razoružana i goloruka Hrvatska, na samom početku velikosrpske agresije, dobila embargo na uvoz oružja.

Nakon ostavke navedenih generala, hrvatskim se medijima proširila informacija o raspadanju Hrvatskog generalskog zbora, no da to nije istina, za naš su portal potvrdili predsjednik general Pavao Miljavac i potpredsjednik general Ljubo Ćesić – Rojs:

ROJS: “Osjećam se krivim”

“Nema govora o bilo kakvom raspadanju HGZ-a, iako do ovoga uistinu nije trebalo doći. Ovom prilikom naglašavam da je Ivan Tolj moj prijatelj s kojim sam se danas najnormalnije čuo. Jako mi je žao što je do ovoga došlo, posebno zato jer je osjećam krivim zbog ovakvog ishoda. Zapravo, potpuno preuzimam krivnju zbog toga što se sve ovako odigralo”, kazao je Rojs koji nam je objasnio kako ga je general Tolj telefonski nazvao kako bi raspravili o tom problemu, no:

“Ja, na žalost, nisam bio u Hrvatskoj. U trenutku kada me nazvao, bio sam u Hercegovini i nisam bio u mogućnosti da o tome razgovaramo. Tolj i Kapural su ipak ovako istupili i ja to smatram malo ishitrenim. Utorkom imamo sjednice i o tome smo mogli raspraviti, no… Ponavljam, žao mi je što je ovako ispalo jer smijemo biti nezadovoljni, ali ne smijemo nasjedati na provokacije”, kaže Ljubo Ćesić – Rojs iz čijeg se objašnjenja može zaključiti kako se sve dogodilo zbog međusobne “loše komunikacije”.

“Nisam vidio da je Lončar potpisao primitak odlikovanja”

Na pitanje o kakvim je provokacijama riječ, odgovara:

“Pa, što se tiče toga odlikovanja Budimira Lončara… Ja nisam nigdje vidio da je on potpisao to odlikovanje i da ga je uistinu primio. Nekakav nepotpisani dokument se dijeli po Facebooku i to je sve. Ne može se HGZ baviti nedorečenim stvarima, iako ne znači da nema mišljenje. Iako smo mi u zboru različiti po mnogočemu, pa tako i stranačkoj pripadnosti, na sjednicama uvijek nađemo zajednički jezik. Ali onda kada je to potrebno”, zaključuje potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora, Ljubo Ćesić – Rojs.

Da je situacija nakon ovih ostavki u HGZ i dalje stabilna, potvrđuje i predsjednik zbora, general Pavao Miljavac:

“Žao mi je što su generali odlučili otići na ovakav način, no do raskola u HGZ-u zbog toga neće doći. Javnosti je malo poznato, ali mi imamo 102 člana među kojima su akademici, liječnici i slično. Imamo pune ruke posla, trenutačno smo u cijelom nizu projekata, no o tome se ne piše. Od nas se očekuje reakcija na sve i svašta, no mi smo organizacija koja konkretno reagira na konkretan problem. I ti navodi da “nemamo hrabrosti”… Pa mi smo organizirali komemoraciju Slobodanu Praljku kada je to svima bila tabu tema i popravili križ na grobu pokojnog Koradea. Bez obzira na zlo koje je napravio, mi pamtimo ono dobro koje je učinio kao vojnik. Za to treba imati hrabrosti, priznat ćete…”, kaže za Dnevno Pavao Miljavac.

“Tolj je od 28 sjednica bio nazočan samo na dvije”

“Mi ne ulazimo u dnevne afere, a politikom se bavimo što manje. Ne gubimo energiju na kojekakva prepucavanja, već sve dogovaramo na našim sjednicama koje znaju biti jako žestoke. I to je normalno. Mi smo različiti ljudi, s ponekad različitim stavovima, ali na sjednicama uvijek donesemo nekakav zaključak”, kaže Miljavac i kaže kako će ovo dodati, ali “nevoljko”:

“Tolj je moj prijatelj. Mogao je taj problem staviti na dnevni red. Međutim, žao mi je što moram ovako javno, ali on je od posljednjih 28 sjednica, bio nazočan na samo dvije”, kaže predsjednik HGZ-a podvlačeći još jednom kako nema govora o njihovom raspadu.

Displaying 6 komentara
Have Your Say
 1. Mirko Radotic Mirko Radotic napisao:

  Niste više …..

 2. Ivan Ivandic Ivan Ivandic napisao:

  Kad smo kod potpisa… ni ja nisam vidio niti jedan vas potpis!

 3. Ivan Ivandic Ivan Ivandic napisao:

  Ako se vas par ne može složiti sto je dobro za Hr tko može???
  Mislim da ste se malo pogubili i poklekli u ovim podmetanjima i borbama oko kolača koji drži plenki a time i dobar dio vas
  Vi sa bavite onim sto vama odgovara ali je činjenica da ste trebali reagirati
  Jadno

 4. Ema Mislinic Ema Mislinic napisao:

  Zarr takvi nebi trebali stajati uz ÑAROD

 5. Vlado Radovic Vlado Radovic napisao:

  i treba biti potres

 6. Mirko Mihalinac Mirko Mihalinac napisao:

  Sta je Rojs jos general ????? Koje neuko obrazlozenje???

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Nevjerojatna je potreba jalove ljevice da društvo stalno gnjavi ideološkim pitanjima

Vatikan je bio, ali mnogima još uvijek jest crvena krpa pred očima. To se najbolje vidi po nedavnoj inicijativi jalove...

Close