Published On: Pon, pro. 8th, 2014

Povodom 15. godišnjice smrti prvog hrvatskog predsjednika: Misa zadušnica i tribina o spornim tezama Tuđmanova života

1_329489

Prigodan program popratit će godišnjicu smrti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, dok će se na tribini rasrpaviti i o pitanjima spornih teza o Tuđmanovu životu i djelovanju te činjenicama vezanima uz ratni Vukovar.

Povodom 15. godišnjice smrti (10. prosinca 1999.) prvoga hrvatskoga predsjednika dr. Franje Tuđmana u zavjetnoj crkvi Svetoj Mati Slobode na Jarunu održat će se program koji će taj događaj obilježiti. Svetu će misu zadušnicu u srijedu 10. prosinca 2014. u 19 sati predvoditi mons. dr. sc. Vlado Košić, biskup sisački, dok će se u 20 sati u dvorani svetišta održati tribina na temu “Franjo Tuđman i bitka za Vukovar” na kojoj će biti riječ o činjenicama vezanima uz bitku za Vukovar, ulozi predsjednika Tuđmana te o svim neistinama i krivotvorinama u javnosti vezano uz navedeni događaj.

Pri tome će se  predstaviti izdanja “Obrana i pad Vukovara” Institut za povijest autora Davora Marijana i “Vukovar – vodič po memorijalnim mjestima” Despot infinitusa, autora Davora Marijana i Stjepana Bekavca.

Na tribini će izlagati dr. sc. Zdenko Radelić (Institut za povijest), dr. sc. Davor Marijan (Institut za povijest), dr. sc. Miroslav Akmadža (Institut za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Baranje i Srijema) i Stjepan Bekavac, prof. (izdavačka kuća Alfa).

 

  • Autor: T. Pšenko
  • Photo: .tudjman.hr

Izvorni članak možete pogledati OVDJE

 

Autor: Uredništvo

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Kolaps u ministarstvu ‘Raškovićeve tajnice’: Uhljebljenja, afere i rastrošnost u resoru Milanke Opačić

Oporbenjaci su u Hrvatskom saboru ministricu Opačić prozvali zbog kadroviranja, a djelatnicima njenog resora sporan je čitav niz kolega koje...

Close