Published On: Čet, svi. 17th, 2018

Predsjednica otkazala put u Slovačku i Crnu Goru, zbog afere ‘Hotmail’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je, očitujući se pisanim putem za Dnevnik Nove TV, otkrila je kako kreće u veliku političku akciju. Zbog Agrokora i afere mailovi traži hitan sastanak s premijerom i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, kaže, ne može ovisiti o jednom čovjeku, niti smije biti njegov talac.

“Ostavka potpredsjednice Vlade Republike Hrvatske Martine Dalić razborit je i odgovoran politički čin. Nijedan važan državni posao, pa tako ni postizanje nagodbe o restrukturiranju Agrokora, ne može ovisiti o jednom čovjeku niti smije biti njegov talac. Jedini cilj toga procesa jest stabilnost kompanije, očuvanje radnih mjesta i zadržavanje ukupne gospodarske stabilnosti. To je strateški državni interes. Dosadašnji tijek toga procesa može se ocijeniti uspješnim. Zadaća je nadležnih državnih tijela utvrditi sve relevantne činjenice glede sumnji na netransparentnost, mogući sukob interesa odnosno moguće povrede zakona, bez pritiska javnosti ili politike”, poručili su iz Ureda Predsjednice.

“Neovisno o tim aktivnostima, ključno je zadržati dinamiku postizanja nagodbe s ciljem očuvanja radnih mjesta i opstojnosti uključenih tvrtki. Predsjednica Republike izražava potporu Vladi Republike Hrvatske i izvanrednom povjereniku u nastojanima za uspješnim završetkom toga procesa”, izvijestili su iz Ureda.

Poručili su i kako bi se ona idući tjedan trebala sastati s premijerom Plenkovićem, a jedna od tema sastanka bit će i sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog aktualne situacije oko Agrokora. Inače, Predsjednica do izbijanja afere u javnost nije imala nikakvih saznanja o tzv. aferi Hotmail niti je o tome bila izvještena od Sigurnosno obavještajne agencije.

Zbog aktualne situacije Predsjednica je otkazala put u Slovačku i Crnu Goru.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    I SAD ĆE ONA SVOJE DOJUČERAŠNJE DRUGOVE UPOZORITI DA MALO PAZE KAD KRADU JER LJUDE IRITIRA KAD TO IZAĐE U JAVNOST!

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Thompson u Glini za Dan domovinske zahvalnosti

Tradicionalni program u povodu Dana domovinske zahvalnosti održava se u Kninu, no od lani se jedan dio programa održava na...

Close