Published On: Uto, tra. 17th, 2018

PREDSJEDNICA U ŠIBENIKU Osamdeset tisuća ljudi je otišlo, što je to ako ne izvanredno stanje?

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović od 17. do 19. travnja privremeno će izmjestiti svoj Ured u Šibensko-kninsku županiju što će biti 15. izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba.

Program posjeta Šibensko-kninskoj županiji predsjednica je započela danas u jutarnjim satima ispred zgrade Županije.

‘Mladi nam odlaze iz Hrvatske za boljim životom… Kad sam nedavno govorila da trebamo konkretne demografske mjere, neki su rekli da pretjerujem. Samo lani  iz Hrvatske je iselilo 80.000 ljudi… Što je to ako ne izvanredno stanje koje traži izvanredne mjere?

Nemamo više vremena! Primarna nam je zadaća stvarati uvjete za dostojan život. Treba nam konkretan akcijski plan za demogrtafski oporavak. Pozivam Vladu i Sabor da se u potpunosti posvete ovom pitanju…’, kazala je u svom obraćanju predsjednica, prenosi N1.

Poručila je i da Hrvatskoj treba aktivna regionalna politika, da država mora poreznim mjerama omogućiti više prihoda našim županijama, gradovima i općinama. Podsjetila je i na više od 300.000 blokiranih građana te poručila da je krajnje vrijeme da se donese novi Ovršni zakon.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Ivan Dragovoljac napisao:

    DA BAR SVAKE GODINE ODE 200 TISUĆA LJUDI!!!TO BI SPASILO HRVATSKU A MOŽDA BI SE I RIJEŠILI SMEĆA OD ADZ-A, SDP-A I NJIHOVIH UGUZIČARA!!!

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
SRAMOTA: Jandroković ”podržao” Šešeljove prijetnje Hrvatima u Vojvodini!? Žigmanov prosvjeduje!

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine i zastupnik u Skupštini Srbije Tomislav Žigmanov neće, u znak prosvjeda zbog prijetnji haškog osuđenika...

Close