Published On: Pet, srp. 27th, 2018

Predsjednica uručila odlikovanje umirovljenom generalu zbora Anti Rosi

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je umirovljenom generalu zbora Anti Rosi odlikovanje „Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom“ za izniman doprinos neovisnosti, cjelovitosti i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

„Ovo odlikovanje je i priznanje prije svega Vama osobno, ali i svim pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i  Hrvatskog vijeća obrane kojima ste zapovijedali u obrambenom Domovinskom ratu, a isto tako i za uspostavu mira i međusobnog povjerenja između Hrvatskog vijeća obrane i Armije BiH tijekom rata“, kazala je Predsjednica.

Istaknula je kako je, kao zapovjednik specijalnih postrojbi Oružanih snaga Republike Hrvatske, general Roso mnogim pripadnicima Hrvatske vojske i dragovoljcima Domovinskog rata bio uzor te dao snažan doprinos u izgradnji i ustrojavanju pobjedničke Hrvatske vojske.

„Nažalost, veliki broj njih dali su svoje živote u obrani Domovine, a i u ovakvim prigodama sjećamo se svih poginulih branitelja koji su svoje živote ugradili u temelje Lijepe naše i svima njima dugujemo posebnu zahvalnost“, poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Naglasila je isto tako kako je general Roso bio među prvim promaknutim generalima Hrvatske vojske 1991. godine.

„Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovani ste s više odlikovanja, a ovo odlikovanje neka Vam bude dodatni poticaj za Vaš doprinos u jačanju međunarodnog ugleda Republike Hrvatske i ugleda pobjedničke Hrvatske vojske“, kazala je Predsjednica u svom prigodnom govoru.

Ured Predsjednice 

Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
LALIĆEVA KANTA PEPELA

U svojim javnim istupima glasno artikulira i potiče koncept koji neki izražavaju kroz grafite ‘dabogda sve izgubili’ Svjetsko srebro mnogima...

Close