Predsjednica završila trodnevni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji

Treći je i posljednji dan boravka predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović u Sisačko-moslavačkoj županiji. Bila je u obilasku Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Dvora, Gline, Topuskog te Donjih Kukuruzara i Gvozda.

Za vrijeme posjeta Učiteljskom fakultetu u Petrinji predsjednica Grabar-Kitarović kazala je da je profesiji učitelja nužno vratiti dignitet koji zaslužuje.

U obraćanju studentima, nastavnicima i djelatnicima fakulteta naglasila je važnost te struke, jer su učitelji i odgajatelji, kako je rekla, prve osobe s kojima se djeca susreću izvan svog doma. Napomenula je kako je u Hrvatskoj u vrtiće uključeno tek 75% djece, dok je taj prosjek u Europi oko 90%.

S djelovanjem petrinjskog fakulteta, koji ima 545 redovitih i izvanrednih studenata koji se obrazuju za odgajatelje i učitelje, upoznali su je dekan Siniša Opić i prodekan Marko Badrić. Na fakultetu u znanstveno-nastavnim zanimanjima radi 140 ljudi. “Mi sigurno nismo trošak, nego najbolja investicija države”, rekao je dekan Opić. Kao važan projekt za poboljšanje uvjeta života i rada studenata spomenuli su planiranu izgradnju Studentskog doma.

Predsjednica Grabar-Kitarović u Glini otkrila spomenik s imenima 396 glinskih žrtava

Pri dolasku u Glinu, predsjednica je primila prijavak Mirsada Durakovića, dozapovjednika postrojenih pripadnika povijesne 1. i 2. glinske pukovnije, kojima je zapovijedao osobno ban Josip Jelačić. Potom se sastala s gradonačelnikom Stjepanom Kostanjevićem i županom Ivom Žinićem te njihovim suradnicima.

U središtu grada, Grabar-Kitarović se obratila okupljenim građanima, kojima je rekla kako joj je čast otkriti spomen ploču s imenima poginulih, koji su dali svoje živote u obrani Gline i domovine Hrvatske. “Ova ploča svjedoči o vašoj prošlosti koja je bila teška, ali isto tako i slavna jer ste branili i obranili i Glinu i Hrvatsku. Ali, moramo se okrenuti budućnosti, pa mi je posebno drago drago ovdje vidjeti najmlađe, budućnost Gline. Na sastanku me gradonačelnik upoznao s problematikom života u Glini i planovima za razvoj grada i cijeloga područja. Sa svoje strane, s velikim ću zadovoljstvom podržati vaše planove i dolaziti među vas kako bi vas ohrabrila. Naša je dužnost kao državnih dužnosnika osigurati uvjete da nam mladi ne odlaze iz Gline i ove županije”, rekla je. Dodala je kako je u tri dana u županiji vidjela velika stradanja u prošlosti, ali se uvjerila i u velike potencijale za budućnost. “Vjerujem u uspjeh Gline i Sisačko-moslavačke županije”, zaključila je predsjednica Grabar- Kitarović.

Nakon Gline, trodnevni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji predsjednica je završila susretom s građanima općine Gvozd i obilaskom objekata Lječilišta Topusko, koje je upravo počelo obilježavati 200 godina organiziranog lječilišnog turizma.

Crni

Crni

Dopredsjednik UHB RH / urednik PDN / urednik Braniteljski Radio RH at UHB RH / PDN / BRANITELJSKI RADIO RH
45 godina, oženjen, dvoje odrasle djece, maloljetni dragovoljac, HRVI, umirovljen.
Crni

Jedan odgovor na “Predsjednica završila trodnevni posjet Sisačko-moslavačkoj županiji”

  1. Matya Mat Matya Mat napisao:

    I šta o a nova ?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Lošo za otkriva ‘paklenu istinu’: Plenković vas obmanjuje!

Lošo za Dnevno otkriva ‘paklenu istinu’: Plenković vas obmanjuje! Prešućuju vam zastrašujuće detalje o migrantima Geostrateg i geopolitičar Davor Domazet...

Close