Predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja sastali se sa županom i predstojnikom Ureda državne uprave

Predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja sastali se sa županom i predstojnikom Ureda državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji

U sklopu praćenja provedbe Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja posjetili su Županijsku upravu i Ured državne uprave u Koprivničko-križevačkoj županiji te se sastali sa županom Darko Korenom, predstojnikom Ureda državne uprave Tihomirom Kvakarićem, zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem, ravnateljem Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčićem, predstavnicima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te suradnicima zaduženim za provedbu Zakona.

Župan je predstavnicima Ministarstva zahvalio na dolasku te je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Urednom državne uprave i Ministarstvom glede brige o braniteljskoj populaciji. Također je istaknuo odličnu suradnju s braniteljskim udrugama koje koriste mogućnosti koje im Županija može pružiti, prvenstveno u smislu financiranja njihovih programa, dodavši kako je ovaj sastanak način da se dodatno unaprijedi suradnja među institucijama na korist branitelja.

Predstojnik Ureda državne uprave u KKŽ Tihomir Kvakarić također je pohvalio suradnju s Ministarstvom i Županijom, kao i inicijativu za sastankom i direktnom komunikacijom s ciljem učinkovitog provođenja Zakona o hrvatskim braniteljima.

Ravnatelj Devčić kazao je kako je bolnica u godinu i pol dana obavila preventivne preglede nekoliko stotina branitelja te kako je taj proces, koji se odvija u okviru ugovora s Ministarstvom hrvatskih branitelja, odnosno Ministarstvom zdravstva, u punom zamahu. Odaziv braniteljske populacije iznimno je dobar, a bolnica je zainteresirana i dalje nastaviti s ovim korisnim programom.

Voditeljica pododsjeka u Područnoj jedinici Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja Tatjana Mihaldinec, osvrnula se na nedavno ustrojavanje novog ureda kojemu je zadaća biti na što boljoj usluzi braniteljima i njihovim obiteljima, dok su voditeljica Službe za suradnju s pravosudnim tijelima i rješavanje po predstavkama i pritužbama Lucija Leovac i viši upravni savjetnik u Sektoru za stambeno zbrinjavanje Slavko Rebrina naglasili kako je svrha ovog radnog sastanka rješavanje nedoumica vezanih uz novi Zakon, provjera situacije u područnim jedinicama i uredima državne uprave, ali i komunikacija s lokalnom vlasti i udrugama.

Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

51 godina oženjen, otac četvoro odrasle djece i djed jedne unuke.Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Virus Zapadnog Nila – kome i gdje prijeti, kakvi su simptomi

Zbog zaraze virusom Zapadnog Nila petero ljudi u našoj zemlji nalazi se u komi. Infektolog dr. Vladimir Draženović iz Zavoda...

Close