Published On: Čet, tra 10th, 2014

Primala braniteljsku mirovinu: U 20 godina uzela milijun kuna

8fb458c64c9dc421bd3e8482b240d3e5

Varala državu: Žena je Uredu za obranu kazala da je sa svojim bivšim mužem ostala u izvanbračnoj zajednici te je ostvarila pravo na obiteljsku mirovinu i invalidninu. Muškarac za kojeg je tvrdila da joj je partner poginuo je 1991.

Žena (58) s križevačkog područja uhićena je zbog sumnje da je punih 20 godina varala državu. Novi list javlja da je riječ o ženi koja je 1994. godine došla u nadležni Ured za obranu i uvjerila službenike da je nakon razvoda braka 1982. godine nastavila živjeti s bivšim mužem.

Kazala je kako je s njim ostala u izvanbračnoj zajednici i na osnovu toga je tražila obiteljsku invalidninu. Muškarac za kojeg je tvrdila da joj je partner poginuo je 1991. godine tijekom Domovinskog rata.

Kako bi dokazala svoje tvrdnje, Uredu za obranu je predala i očitovanja dvojice svjedoka. Tužiteljstvo sumnja da su oni lažno svjedočili da je par ostao u vezi unatoč razvodu.

Lažna udovica je 2002. godine na temelju istih tvrdnji ostvarila pravo i na obiteljsku mirovinu. Sve do 2014. godine joj je na ime obiteljske invalidnine i obiteljske mirovine isplaćeno više od 1,1 milijun kuna.

Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor: Uredništvo

Displaying 2 komentara
Have Your Say
  1. badala napisao:

    koja žena ime i prezime sunce vam vaše nek se zna

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Poruka SDP-ovu ministru, svjedoku u ‘slučaju Šimunić’: ‘Ne igrajte se s dragovoljcima! Za dom spremni!’

"Rame uz rame sa svim ostalim postrojbama branili smo Hrvatsku i nemojte da vam padne na pamet sada, nakon toliko...

Close