Objavljeno: Uto, lis. 23rd, 2018
Ministarstvo / VIJESTI | Objavio MHB">MHB

Prisjećanje na nevine žrtve Drugog svjetskog rata u Mariboru

Sveta misa i molitva za žrtve stradale u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata tradicionalno se održava svake godine u danima prije svetkovine Svih svetih

U nedjelju, 21. listopada 2018. godine, na groblju Dobrava u Mariboru, u organizaciji Hrvatske katoličke misije Blaženi Alojzije Stepinac-Maribor, održano je obilježavanje Dana molitve i očuvanja spomena na sve nevine žrtve komunizma stradale u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata.

Program je započeo svetom misom koju je predvodio biskup varaždinski mons. Josip Mrzljak u koncelebraciji s drugim svećenicima. Nakon svete mise održan je kratki komemorativni program i molitva za sve stradale žrtve te su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na njihove duše. Obilježavanju je nazočio i pomoćnik ministra te čelnik Uprave za zatočene i nestale Stjepan Sučić koji je u ime Ministarstva hrvatskih branitelja položio vijenac i zapalio svijeću odavši počast stradalim žrtvama.

U komemorativnom programu sudjelovali su i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Sloveniji, predstavnici hrvatske i slovenske crkvene vlasti, kao i veliki broj udruga koje se bave očuvanjem sjećanja na stradale hrvatske žrtve.

Sveta misa i molitva za žrtve stradale u okolici Maribora po završetku Drugog svjetskog rata tradicionalno se održava svake godine u danima prije svetkovine Svih svetih.

Slika

Slika

Slika

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Beljak bi zabranio predstavljanje knjige i dokumentarnog filma Romana Leljaka o Jasenovcu

“Sprječavanje organizacije takvog anticivilizacijskog skupa izvan je nadležnosti gradonačelnika Grada Samobora, jer da jest, nikada se u Samoboru ne bi...

Close