Published On: Sri, srp. 5th, 2017

Procurili tajni transkripti: Dokazuju da je Šeks radio za UDBAu?

Bilo je to u vrijeme kad je Šeks očekivao ishod odluke Saveznog suda o sudskoj presudi koju je protiv njega potvrdio Vrhovni sud Hrvatske

Najnoviji broj Nacionala donosi transkripte koje je Služba državne sigurnosti vodila s Vladimirom Šeksom tijekom 1983. godine kada su ga pokušali vrbovati da radi za njih, a istovremeno su, prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, provjeravali radi li on za KOS.

“Slušaj Vlado, ti si ko ona ptica feliks ili kako se zvala što je iz pepela izašla, kao javni tužilac si smijenjen pa si opet uspio da se osamostališ, da otvoriš ovu odvjetničku kancelariju, da postaneš poznat, da te ljudi cijene, opet su se desili problemi, ja vjerujem da ćeš ti opet da staneš na svoje noge.”

Te je riječi Šeksu izgovorio na početku razgovora djelatnik osječkog centra Službe državne sigurnosti Zdravko Pejić koji je s njim 11. travnja 1983. vodio razgovor u Šeksovu odvjetničkom uredu u Osijeku.

Bilo je to u vrijeme kad je Šeks očekivao ishod odluke Saveznog suda o sudskoj presudi koju je protiv njega potvrdio Vrhovni sud Hrvatske. Šeks je bio optužen zbog “protudržavne djelatnosti” i bio je pod nadzorom tajnih jugoslavenskih službi odnosno Službe državne sigurnosti, kolokvijalno Udbe. Za nadzor nad Šeksom bio je zadužen Zdravko Pejić koji je s njim periodično obavljao razgovore.

Transkript je procurio u javnost tek nekoliko dana nakon što je Šeks objavio knjigu ‘Državni udar – kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatska politika prema BiH’.

Šeks je kratko za tportal kazao da ništa nije vidio te da nema komentara, dok Nacional navodi su Šeksa upoznali s činjenicom da posjeduju transkripte još na proslavi Dana državnosti u Uredu predsjednice. Navodno je burno reagirao i rekao da je riječ o ‘prljavim izmišljotinama’.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Branitelji, ne odgađajte posjet liječniku!

Razgovor M. Pavkovića  s prof. dr. sc. Marijanom Braš, uglednom hrvatskom psihijatricom U Hrvatskoj je nakon Domovinskoga rata, tj. do...

Close