Published On: Uto, srp. 3rd, 2018

Pronađeni posmrtni ostaci, terenska istraživanja se nastavljaju

Prilikom istraživanja u Sisačko-moslavačkoj županiji pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe, a prema preliminarnim nalazima radi se o hrvatskom branitelju

U razdoblju od 26. do 29. lipnja, u organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, provedena su terenska istraživanja na području Sisačko-moslavačke županije.

Prilikom istraživanja, kojima je bilo obuhvaćeno deset mikro-lokacija na području Donjih Kukuruzara, Gline i Petrinje za koje su prikupljena saznanja ukazivala da su moguća mjesta prikrivenih grobnica, pronađeni su i ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe. Prema preliminarnim nalazima, riječ je o posmrtnim ostacima hrvatskoga branitelja, dok će potpuni podaci biti poznati nakon njihove obrade na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Terenska istraživanja na području Sisačko-moslavačke županije, gdje se još uvijek traga za 270 osoba nestalih i stradalih 1991./92. godine, nastavit će se sredinom srpnja, nakon razminiranja minski sumnjivoga područja na kojemu se nalaze ostale lokacije.

Autor: MHB

J.D.
Pratite me

J.D.

Tajnica UHB RH / novinarka / radijska voditeljica i urednica at UHB RH / Braniteljski Radio RH / Portal Dnevnih Novosti
Udata, supruga dragovoljca i hrvatskog branitelja, majka troje odrasle djece, dugogodišnji borac za braniteljska prava.
J.D.
Pratite me

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
GOSPODINE STRMOTA, IMATE LI VI RJEŠENJE?

Danas nikoga više u Hrvatskoj ne treba uvjeravati kako je demografsko stanje katastrofalno i kako su nam neophodne brze, sveobuhvatne...

Close