Pupovac najavio da će Dejan Jović vrlo vjerojatno biti na listi SDSS-a za Europski parlament

Dodjelu počasnog doktorata Milanu Bandiću, europske izbore i situaciju u vladajućoj koaliciji komentirao je čelnik SDSS-a Milorad Pupovac za N1.

Kako, kao profesor, komentirate situaciju oko dodjele počasnog doktorata Milanu Bandiću?

Ne znam otkud takav prijedlog. Znam da je gradonačelnik učinio sve da Muzička akademija nakon niza decenija dobije svoju zgradu, što je značajna stvar, ali, kao što je rečeno od strane profesora Josipa Kregara, za to je dovoljna jedna ploča, jedna povelja Sveučilišta za poseban doprinos. Sve ovo drugo ima manje veze s gradonačenikom, a ima više veze s ljudima na Sveučilištu. Bojim se da neki ljudi olako posežu za tom vrstom instituta, koji ne bi smio biti korišten.

Odluka SDSS-a je da idete samostalno na europske izbore?

Odlučili smo da jačamo stranku, da imamo svoju listu koja će doprinijeti da se s jedne strane mijenja atmosfera u zemlji, koja je poprilično negativna i koja obiluje nizom elemenata netolerancije, govora mržnje, pa i napada na manjinske predstavnike, institucije, zajednice – posebno srpsku. Odlučili smo da ovu kampanju iskoristima da ima neku vrstu emancipatorskog cilja.

Ne mislite li da će se dogoditi upravo suprotno – da će kampanja privući one koji potiču nesnošljivost prema manjinama?

Da se sakrijemo u mišju rupu, on bi rekao ‘gle eno ga u mišjoj rupi’. Da izađem na veliki teren i pokušam igrati utakmicu na velikom terenu, rekli bi ‘gle njega, on hoće igrati na velikom terenu’. To vam je tako kada se stvori jedna atmosfera, a kod nas jest stvorena takva atmosfera. Ona je bila zaustavljena prvih god dvije mandata premijer P, ali trećuž godinu se obnovila osnažila i pojačala. I mi moramo koristiti sva raspoloživa sredstva da se tome suprot i da ljude ohrabrimo. Ako netko udara na vas, pa vratite mu na način na koji smatrate da je neopgodan, koji pristaje civiliz pol utakmici.

Lista je definirana, ali odluka o potvrdi liste nije donesena na Predsjedništvu stranke. To će biti urađeno do kraja tjedna”, kazao je Pupovac i dodao da bi on kao predsjednik stranke “trebao biti nositelj liste i bit ću, smatram da trebam doprinijeti stranci, iskoristiti potencijal privlačenja birača.

Potvrdio je da će na listi biti sadašnji saborski zastupnici, nestranačke osobe, mladi i da će se držati principa zastupljenosti žena, ali nije još želio govoriti o konkretnim imenima.

Na pitanje hoće li na listi biti profesor Dejan Jović s Fakulteta političkih znanosti, Pupovac je odgovorio “vrlo vjerojatno”, a potvrdio je i da profesor Jović nema uvjete za svoju poziciju na listi.

Na koga računate na izborima, hoće li se kampanja odvijati ili u Srbiji, gdje ima hrvatskih građana s pravom glasa na europskim izborima?

To smo pokušali na jednim parlamentarnim izborima pa nismo imali značajnijeg rezultata. Upravo istražujemo je li to realno i treba li trošiti energiju na to. Neki prvi rezultati kažu da bi imalo smisla to napraviti jer bi pojačalo rezultat i povećalo šansu da se SDSS približi pragu, objavljuje N1.

Displaying 17 komentara
Have Your Say
 1. Damir Simicic Damir Simicic napisao:

  Jebo ti plenki mamu marš stoko tamo di pripadaš…među cigane

 2. Senko Puskar Senko Puskar napisao:

  Tko bude predavao na vojnom ucilistu🤣😂😂😂kad ovakav lik moze i uci na vojno uciliste

 3. Damir Krapec Damir Krapec napisao:

  Pa kak ce pricat na cirilici

 4. Alen Cirjak Alen Cirjak napisao:

  JASNO DA HOĆE,NEĆE PREDRAG MIŠIĆ VUKOVARSKI BRANITELJ,koji ovu zemlju voli za koju se borio ,nego vi ćete biti na listi govna puna mržnje

 5. Pa ovo je strašno, gdje su Hrvati u Srbiji 😪, tako trebaju biti i Srbi u Hrvatskoj, nigdje.

 6. Alojzije Dodić Alojzije Dodić napisao:

  Vidi se dasu za srboslaviju😂

 7. Marica Glavas Marica Glavas napisao:

  Svaka ptica svome jatu leti

 8. Sklonite ga vise s naslovnica!!!!

 9. Toni Strunje Toni Strunje napisao:

  MA OVO JE NEIZDRŽLJIVO ZA ŽIVCE VIŠE,DA NAS ČETNICI PRESTAVLJAJU, PROBUDITE SE LJUDI,DOKLE TRPIT PUPAVČEVU MANJINU,A BORILI SE PROTIV HR I MI IH PLAĆAMO JOŠ.

 10. Ljiljana Soan Ljiljana Soan napisao:

  Oni mogu biti na listi za Srbiju!

 11. Prestani tom svinjskom njisko. parati oblake i pokrij se usima A Jovicu ce dati glas tvoji
  antikrsti i dalje poskopavati HRVATSKU cak i u EU Parlamentu.
  Pa zar nitko ne moze toj bandi zacepiti usta!!!

 12. Darko Čižmar Darko Čižmar napisao:

  …pupavac ja mislim da vas treba poslat u vasionu…ipak ste vi nebeski narod…pa da vladate bre svuda…

 13. Nikola Panic Nikola Panic napisao:

  Dali je on Hrvat he he he

 14. Vilim Turk Vilim Turk napisao:

  Neka bude jebo ti on mater.

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
Nema tog ministra koji će se voziti autom od 200 tisuća eura, a da će dijete na mom odjelu trpjeti bol

GOVORE RODITELJI PACIJENATA Liječnica koja se brinula za Milu: Nema tog ministra koji će se voziti autom od 200 tisuća...

Close