Published On: Uto, sij 8th, 2019

Pupovac osudio Đakićevu “čestitku” kao govor mržnje, Plenkoviću i dalje potpora

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac osudio je u utorak objavu na facebooku Ivana Đakića, sina HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je “čestitao” Srbima Božić fotografijom ustaše koji drži odrezanu glavu četnika, kao govor mržnje i poziv na nasilje, te izrazio sumnju da će pravosuđe to sankcionirati po službenoj dužnosti, no Vlada Andreja Plenkovića i dalje ima njegovu potporu.

Pozivajući se na odredbe Kaznenog zakona, Pupovac je na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru ustvrdio kako se u slučaju facebook “čestitke” radi o veličanju zločinačkog ustaškog režima i vrijeđanju njegovih žrtava, što je kažnjivo zatvorom do tri godine.

Više nema povjerenja u pravosudne institucije

No, više nema povjerenja da će nadležne pravosudne institucije učiniti ono na što ih zakon obavezuje – da takva kaznena djela sankcioniraju po službenoj dužnosti.

Do sada se to, nažalost, nije događalo, rekao je Pupovac dodavši kako nije ohrabren stanjem u pravosuđu, sudskim institucijama i Državnom odvjetništvu. “Previše je utjecaja, tolerancije i naviknutosti prema takvim stvarima i dopuštenog da se čini i postupa prema Srbima u Hrvatskoj”, rekao je.

Zbog toga je moguće odašiljanje takvih poruka, unatoč porukama državnog vrha i nazočnosti premijera i ministara na božićnom prijamu i susreta predsjednice Republike s najvišim predstavnikom Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Pupovac ne vjeruje da će “oni koji trebaju to sankcionirati, odraditi svoj posao, štititi državu, poštivati zakon i Ustav i zaštititi napadnute”, pa je najavio da će stoga kaznenu prijavu podnijeti neka od srpskih zajednica.

Također je podsjetio da je Ivan Đakić svojevremeno prijetio smrću jednom novinaru, a sustav mu je omogućio da s 22 godine postane vlasnikom hotela.

Što se tiče tema skorog sastanka vladajuće koalicije, Pupovac je rekao kako će na dnevnom redu biti sve što je relevantno za politički život u Hrvatskoj, a očekuje da će među njima biti i istup Ivana Đakića.

Upitan o postupanju Uskoka  u slučaju sumnjivih prelazaka u Klub zastupnika Milana Bandića odgovorio je kako je i ranije bilo takvih prelazaka te izrazio sumnju da će djelovanje institucija dati rezultata.

Stanje u pojedinim strankama je loše i ljudi ih napuštaju iz raznih razloga, ocijenio je upitavši po čemu je zastupnica Marija Puh postala značajnija nakon što je napustila HNS. “Ni po čemu, jer je ranije govorila svaki tjedan, a sada ni jednom mjesečno”, rekao je Pupovac.

Bandić bi morao uvidjeti da destabilizira parlamentarizam

Poštujem gradonačelnika Bandića, ali sve ima granicu. On nije nerazuman čovjek i morao bi uvidjeti kako je ovo krajnje destabliziranje parlamentarizma u zemlji, bez obzira s kojim namjerama i motivima. Potrebno je očuvanje minimuma vjerodstojnosti saborskih zastupnika i moralnosti u Saboru, naglasio je Pupovac.

Dodao je kako on nije predsjednik Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti Robert Jankovics da u dvije rečenice pet puta spomene Andreja Plenkovića i podršku njegovoj Vladi, te podsjetio da je premijeru izrazio potporu prije tri dana i od toga nije odstupio jer mu ne želi raditi probleme.

Smatra da bi trebalo izmijeniti saborski Poslovnik kako bi svi manjinski zastupnici mogli biti samo u jednom klubu, a ne da služe kao “rent-a-zastupnik”, jer na taj način duboko kompromitiraju manjinske mandate u Saboru.

Pupovac je napomenuo da zastupnici koji su pristupili Klubu Stranke rada solidarnosti nisu potpisali koalicijski sporazum niti su se očitovali o Vladinom programu, politici i budućnosti, pa se u najboljem slučaju mogu smatrati pridruženim glasačkim dijelom vladajuće većine.

“Za sada ne vidim ništa više od toga i sve dok je to tako za nas ne mora biti problem, ali može postati ako pojedine stranke počnu izražavati zabrinutost okolnostima pod kojima ih njihovi zastupnici napuštaju”, dodao je.

Pratite me

Dražen Šemovčan Šeki

Dragovoljac DR, HRVI, odlikovan za ratne zasluge u Zapadnoj Slavoniji (Pakrac – Lipik – Daruvar), umirovljeni viši policijski inspektor. Godinama se bavi problematikom hrvatskih branitelja, trenutno predsjednik Udruge hrvatskih branitelja RH-a te jedan od glavnih urednika i voditelja na Braniteljskom radiju RH.
Dražen Šemovčan Šeki
Pratite me
Displaying 30 komentara
Have Your Say
 1. Vjekoslav Luburic napisao:

  Pupavac opet provocira

 2. Zlatko Kukec Zlatko Kukec napisao:

  Svako tko ima moć zdravog rasuđivanja može jasno vidjeti sve ove jadne igre još jadnijih ljudi, no obično ono dobro ima zadnju riječ.

 3. Anto Batkovic Anto Batkovic napisao:

  Pa stase ti bunis na pravosudje pa oni tebi najvise pogoduju trebobi biti u cuzi odavna ali te spasavaju bas ti tvoji iz pravosudja

 4. Sandor Dobi Sandor Dobi napisao:

  A kad su njegovi iz bobote pucali minobacacom i pucali zoljama i bacali bombe i automackim oružjem po šumi tomin hrastu prošle godine i slikala se sa kokardama. A u javnosti se pustilo samo onaj policajac sa kokardama. Smeće jedno ko i ovi iz vlade što se prodaju za svoje fotelje. A mi smo branitelji prodane duše jel se nećemo složit ko jedn ko što smo bili 90

 5. Danie Herc Danie Herc napisao:

  E Pupi pa i tebe svi mrze debilu glupi!!! I Hrvati,iSrbi,iBosanci….jel ti to nije jasno,ili se praviš glup??

 6. Željko Žmirić Željko Žmirić napisao:

  majmun bez mozga stavio sliku,a vi svojim dijelima to radite na raznorazne načine,da ne spominjem domovinski rart,i nitko nije osuđen zbog govora mržnje i činjenje zločinačkih dijela.pupovac i srpska bratija to stalno čine.čitali ste tkz satire u njegovim novostima.satire on hrvate bez prigovora a maloumni idiot stavi sliku i već bi ga vješali.ili sloboda govora za sve ili za nikog.

 7. Mika Kurpes Mika Kurpes napisao:

  Pupi idi kod zvalonje

 8. Pupi jedi Hrvatsko govno

 9. Mali je konj upitne inteligencije. Nipošto ne opravdavam njegov komentar, ali ovo dizanje cijelog državnog vrha na noge mi ide na živce; ne vidim da se političari toliko uskokodakaše kad su u pitanju ‘Novosti’, novine srpske nacionalne manjine, kada na naslovnicama “kolju” Marka Perkovića Thompsona ili “vješaju” Tuđmana?!!!
  Ili budite kritični istom mjerom prema svima, ili idite u k****!

 10. Ivan Dragovoljac napisao:

  PAS TI MATER JEBA NA ADZ-U!

 11. Petar Bajac Petar Bajac napisao:

  Pitao bi Pupavca dali je i ovo govor mržnje ili samo satira a možda je satira i kod Đakićeva sina

 12. Pupi dossadan si….

 13. Ivan Pitler Ivan Pitler napisao:

  Sad se javljaš a na dačičeve ispade ne reagiraš gade četnički

 14. Vinko Lukić Vinko Lukić napisao:

  Sami smo krivi sto smo dozvolili da ostanu i sada samo sranja sa majmunom pupovac govno jedno

 15. Josip Pejic Josip Pejic napisao:

  Kako te nije samo sram četniče pupovac bljuotino jedna kad treba progoniti tebe i tvoje četnike suita kao pučka dvije tri sedmice radi širenja mržnje ali kadje neko od hrvata odma regiras i zoveš zakon jebote kurac kojite napravi smece nacističko

 16. Ivan Franjic Ivan Franjic napisao:

  Četnika šešelja nisi osudijo kad je provociro Hrvate u vojvodini jer ti je brat i isto mislite a osuđuješ đakića pa koje to mjerilo dražino.

 17. Zoran Adzic Zoran Adzic napisao:

  A što će ovo pašče nego lajati,vauu,vauu

 18. Vilim Turk Vilim Turk napisao:

  Pupi pupi kurac ti u rupi.

 19. Emerik Šipek Emerik Šipek napisao:

  Još jednom PUPI :
  PUŠI CAL 50,KOM.1

 20. Emerik Šipek Emerik Šipek napisao:

  Pupi:::::
  Puši cal 50

 21. Roko Vranić Roko Vranić napisao:

  Govor mržnje je proslava I srbočetničkog božića!!!

Leave a comment

Zaklina-Design

komunističkizločini.net

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Narod.hr

Braniteljski-portal.com

Dnevno.hr

Read previous post:
8. siječnja 1991. Beograd – Srbija nasilno upala u monetarni sustav Jugoslavije

8. siječnja 1991. Beograd – Srbija nasilno upala u monetarni sustav Jugoslavije, ukrala novce i najavila raspad države Srbija je...

Close