Pupovac u Saboru: Oni koji ne znaju razliku između Ravne gore i Petrove gore, to su Ustaše

Međutim, Pupovac je zaboravio na izviješće koje je prije nekoliko godina javnosti dala SOA, o tom da je u Hrvatskoj u porastu srpski radikalizam i četnikovanje…

Oporba je, u skladu s novim Poslovnikom, osigurala da se u Saboru o Agrokoru raspravlja u čak dvije teme: uvrštavanju izvanrednog povjerenika u Zakon o sprečavanju sukoba interesa, te zahtjevu za nastavak rada Istražnog povjerenstva za Agrokor. Afera Hotmail bila je tema je jutarnjih govora na slobodnu temu, javlja HRT.

“Ako baš u ovom trenutku i u ovim okolnostima želite imati izbore u zemlji, pa izvolite. Dat ćemo vam izbore. Pa da vidimo što ćete napraviti. Da vidimo kakvu ćete vladu sastaviti. Pa da vidimo kakve ćete politike voditi. I s kim ćete i na koji način formirati vladu. Tek toliko o tome”, ustvrdio je Milorad Pupovac u ime kluba zastupnika SDSS-a.

Lukavo o prepredeno prema oporbi a sve u strahu od regerenduma, Pupovac zbori;

“Ali razumijem vaše zahtjeve. Ako na ovome želite bildati mišiće i dokazivati da ste snažni, da možete voditi vladu to je u redu. Ali svi znamo da niste”, poručio je oporbi Pupovac, kojega u ovom trenutku kao i njegove partnere u koaliciji i oporbeni SDP više zabrinjava mogući referendum o promjeni izbornog prava..

Za one koji ne znaju o stanju ljudskih prava i govoru mržnje, trebaju zahvaliti klubu SDSS i SNV što vodi evidenciju o tome, pa međunarodne organizacije i pučki pravobranitelji znaju šta se o tome događa i neka nam ovdje ne drže lekcije o tome, kazao je Pupovac,aludirajući na jučerašnje sramotno izviješće ECRI-a o govoru mržnje, koje je glasilo ovako;

-Sažetak izvješća ECRI-a (europske komisija protiv rasizma i netolerancije) glasi: –
– “Rasistički i netolerantni govor mržnje u javnom diskursu eskalira; glavne mete su Srbi, LGBT osobe i Romi. Sve više jača nacionalizam, posebno među mladima, uglavnom u obliku veličanja fašističkog ustaškog režima. U regionalnim medijima i na internetu, uobičajeni su rasistički i ksenofobni izrazi protiv Srba, LGBT osoba i izbjeglica, kao i uvredljiv jezik o Romima. Događaju se i fizički napadi na te skupine kao i na njihovu imovinu.”

Na kraju svog izlaganja Pupovac je dobrano zanesen poručio svima, Oni koji ne znaju razliku između Ravne gore i Petrove gore, to su Ustaše. Mi koji znamo što je Petrova gora, mi smo patrizani, završio je Pupovac svoje petominutno izlaganje u Hrvatskom Saboru. Samim tim je sve Hrvatice i Hrvate prozvao na jako lukav način, Ustašama, jer, kada bi radili anketu o Ravnoj i Petrovoj gori među starijima i mladima , njih barem 90% ne bi imalo pojma o čemu ih se pita. Stoga bi se Pupovac MORAO javno ispričati svim hrvatskim građanima i svim studentima i mladima koje je usred Hrvatskoog Sabora javno na HRT nazvao Ustašama.

Međutim, Pupovac je zaboravio na izviješće koje je prije nekoliko godina javnosti dala SOA, o tom da je u Hrvatskoj u porastu srpski radikalizam i četnikovanje, kao i zazivanje aveti rata u imenima krvoloka i četnika Draže Mihailovića i nekadašnjeg vođe četničkog dinarskog pokreta, također krvoloka, popa Momčila Đujića.

Zaboravio je Pupovac i na ove pokrete srpskog strijemljenja na hrvatsku, oduzimanja hrvatskog teritorija od strane agresorske  jugokomunističke JNA i srbočetničke agresije na Hrvatsku.

Ciljevi ove stravične agresije na Hrvatski su bili potpuno isti kao i nekada, sa istim zacrtanim ciljem zauzimanja teritorija, a sve to uz blagoslov SPC i SANU, koji je Hrvatski, i glase ovako;

Dinarske četničke divizije.

S obzirom na svoj politički program koji je bio naznačen programskim osnovama četničkog pokreta, četnici su apsolutno bili dosljedni u svojoj politici genocida i etničkog čiščenja «nesrpskog» stanovništva sa prostora tzv. «srpskih zemalja» na zapadnoj crti Virovitica-Sisak-Karlovac-Ogulin-Karlobag.

Dinarska četnička divizija je taj program pokušala provesti kao jedan od eksponenata velikosrpske politike oslanjajući se na sve koji su joj u zadatom trenutku bili od koristi. Kao što se vidjelo iz povijesti četništva u Hrvatskoj, osjećaj pripadnosti Kraljevini Jugoslaviji i želja za hegemonijom Srbije u toj istoj državi bio je često prezentiran kroz četničke organizacije na područjima koja su bila pretežno naseljena Srbima i kroz nasilne postupke prema Hrvatima i ostalom nesrpskom stanovništvu. To se nasilje samo prenijelo u jedan drugi ratni kontekst sa puno težim posljedicama. To je nasilje dobilo politički okvir u obliku Dinarske četničke divizije koja je zapravo institucionalizirala teror.

Nadalje, Srbija rehabilitacijom četničkog koljača i zločinca Draže mihailovića zapravo rehabilitira sve zločine koji su počinjeni u vremenu od 1940-1945 od strane četnika i dalje u agresiji na hrvatsku od 1990-1995 godine. I nikom ništa. O tom ne govori Pupovac, već kontinuirano zastupa isključivo stavove, kojima omalovažava, i to u sred Hrvatskog Sabora sve hrvatske žrtve od 1945- pa ponovno u igresiji srbije na Hrvatsku od 1990-1995, i to sve mirno i nezainteresirano slušaju poneki neupućeni saborski tuljani ,koji pojma nemaju o hrvatskoj povijesti.

Evo malo svima njima, neka se podsjete što se i kako se bruse četnici na Ravnoj gori sa šajkačama i kokardama na glavi za koje je Pupovac u Saboru rekao da u Hrvatskom Ustavu, nigdje ne piše da se kokarda ne smije nositi na kapi ili četničkoj šajkači, međutim je zaboravio da u istom tom Ustavu ne piše da se ni ustaška kapa ne može nositi i to ona sa famoznim slovom U na kapi, ali se samo o tom slovu priča  i donose nekakva patvorena izviješća, po Pupavcu i europskoj komisiji protiv rasizma i netolerancije (ECRI) u Hrvatskoj im se priviđaju Ustaše kojih nigdje nema, ali zato ima krdo četnika koji se na Ravnoj gori svake godine u sve većem broju, nabrijavaju i bruse za neki novi rat ili na neku novu agresiju na Hrvatsku o čemu divljak i ratni zločinac Šešelj javno govori.

Pa evo malo za neupućene “saborske tuljane” jedan video, ali i za Pupovca i njegov SDSS jer ih u ovim hordama ima, koji su članovima njegovog SDSS i SNV.

Pogledajte video

Leave a comment

komunističkizločini.net

Glas Brotnja

Dragovoljac.com

KŠBU

Kamenjar.com

Direktno.hr

Sloboda.hr

Narod.hr

HKV

Braniteljski-portal.hr

HRsvijet

Dnevno.hr

Hrvatsko Nebo

Read previous post:
Burno u Saboru: Oporba traži izbore, Pupovac im poručio da nisu u stanju voditi Vladu

Oporba je, u skladu s novim Poslovnikom, osigurala da se u Saboru o Agrokoru raspravlja u čak dvije teme: uvrštavanju...

Close